Nagyvilág

2014.12.29. 14:58

Technológia: Ezeket temettük el idén

Jövő már ne keresse ezeket: iPod Classic, MSN, Flappy Bird, Orkut, Nokia X. Összesen 8 fontos technológiától kellett megválnunk a lassan elmúló, 2014-es évben. Tekintse át, melyek voltak ezek.

Jövő már ne keresse ezeket: iPod Classic, MSN, Flappy Bird, Orkut, Nokia X. Összesen 8 fontos technológiától kellett megválnunk a lassan elmúló, 2014-es évben. Tekintse át, melyek voltak ezek.

1. iPod Classic. Az Apple egy időben az okosóra és az új iPhone-ok bejelentésével azt is közölte, hogy megszünteti a klasszikus iPodok gyártását.

94575860

2. Facebook Bökdöső (Poke) App. A Szilikon Völgyben az a mondás, hogy ha a Facebook nem tud megvenni téged, akkor le fog másolni. Sokak szerint A Poke app a Snapchat nagyon gagyi másolata volt. Sikertelensége miatt a közösségi portál a kukába küldte az appot.

Facebook-erase

3. MSN Messenger. Ez bizony egykor nagyon sikeres volt. Visszaemlékezve, néhány évvel ezelőtt ez volt az elsőszámú kommunikációs platform a fiatalok között. Szépen lassan azonban lenyomta a Skype és most már végképp mindent fenyegetnek az új, fiatalos, trendi mobilos kommunikációs appok.

Msn_rip

4. Orkut. Soka talán az sem tudják mi volt ez, szóval nem igazán fáj az elvesztése. Az Orkut a Google első közösségi média kísérlete volt. Senki sem használta az USA-ban, viszont váratlanul hihetetlen népszerűségre tett szert Brazíliában.  Facebook viszont oda is elért és leigázta a portált.

Orkut

5. Xbox Entertainment Studios. A Microsoft ezzel az Amazon / Netflix uralmát próbálta volna megtörni, de nem sikerült.

Xbox_one_stock-6

6. Windows XP. A felhasználók nem igazán értenek egyet a Microsoft döntésével, miszerint megszüntette  a támogatást az XP-re, hiszen komoly rajongótábora van a szoftvernek. Egyesek szerint még a mai napig ez a legjobb és legmegbízhatóbb Windows termék. A Cég viszont szeretné a Windows 8 felé terelni a felhasználókat, de egyelőre sokan inkább a 7-esnél maradnak.

Bliss

7. Nokia X. Az új ügyvezető, Satya Nadella jelentette be, hogy megszüntetik az Android alapú okostelefonok gyártását, maradnak a Windows Phone-nál.

Nokia-android2-1

8. Flappy Bird. A játék rendkívül addiktív és egyben rendkívül idegesítő is volt. Egyes források szerint a fejlesztője 50,000 dollárt keresett vele naponta, majd hirtelen eltávolította az AppStore-ból, mert elege lett a kritikákból. Lépés után drágábban próbálták meg eladni azokat az iPhone-okat, amikre telepítve volt a játék. Azóta a fejlesztő már megbékélt a világgal és egy új játékkal is jelentkezett.

Flappy-bird-3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!