Nagyvilág

2016.01.15. 16:00

Durva! Lepedőt felejtettek a kismamában az orvosok

Oroszország - Oroszország egyik legpatinásabb kórházában nem akarják beismerni a csaknem végzetes malőrt.

Oroszország - Oroszország egyik legpatinásabb kórházában nem akarják beismerni a csaknem végzetes malőrt.

A kisbabájának császármetszéssel életet adó kismama hiába panaszkodott a műtét után, hogy a hasa nem hogy apadna, de egyre jobban puffad és feszül, a Pavlov akadémikus nevét viselő szentpétervári klinika szülészei egy hét múlva hazaengedték. A kibírhatatlan fájdalmakra és magas lázra panaszkodó nőt pár nap múlva rohammentővel szállították be egy mások kórházba, ahol azonnal megműtötték.

A sebészek legnagyobb megdöbbenésére egy teljes lepedőt találtak a méhében. A kendő már egy közel 2,5 liter gennyes folyadékkal teli tályogba volt ágyazódva. A halál torkából megmenekült nő családja feljelentést tett.

Az ifjú anyuka elmondta, hogy mielőtt hazaküldték volna a szülészetről, átesett ugyan ultrahangos vizsgálaton, ám az orvosa mindent rendben lévőnek talált. csupán annyit közölt, hogy némi folyadék maradt a méhében, meg egy kisebb vérömleny, amire gyógyszereket írt fel.

A kórház a nyilvánvaló tények ellenére sem akarja elismerni a csaknem végzetes malőrt. Az ügyészségi nyomozóknak a fiatalasszony orvosa azt mondta, hogy elképzelése sincs, hogyan kerülhetett egy egész kórházi ágyi lepedő a páciense hasába – írja a szentpétervári Doktorpiter.ru egészségügyi portál.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!