Nagyvilág

2017.03.15. 19:57

Szökevény oroszlánt lőttek le Ukrajnában

Emberre támadt a nőstény oroszlán, amely egy vidéki városban vendégszereplő vándorcirkuszból szökött meg, ezért végeztek vele.

Emberre támadt a nőstény oroszlán, amely egy vidéki városban vendégszereplő vándorcirkuszból szökött meg, ezért végeztek vele.

A nagymacska azért tudott kiszabadulni, mert a Prilukiban vendégeskedő cirkusz alkalmazottai nem zárták be rendesen a ketrecét. Az emberi hanyagságot kihasználó két éves, 100 kilós oroszlán ezt követően rátámadt az őt befogni igyekvő cirkuszi dolgozókra.

Miután egy embert súlyosan megsebesített, átugrott az alacsony kerítésen, és kószálni kezdett a település utcáin. Egy családi ház portájára bejutva megölte a rátámadó kutyát, majd szembefordult a közben kiérkező rendőrökkel.

Az egyenruhások a szökevény vadállat egyre növekvő agresszivitására tekintettel egy tapasztalt helyi vadász segítségét kérték, aki a környéken tartózkodók biztonságát figyelembe véve, egyetlen lövéssel végzett az oroszlánnal – számolt be a történtekről a RIANovosztyi.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!