Napi videó

2012.11.28. 11:04

Bárkát épít a világvége ellen

Minden pénzét egy bárka építésébe ölte a kínai Lu, aki mindenáron túl akarja élni a maja apokalipszist.

Minden pénzét egy bárka építésébe ölte a kínai Lu, aki mindenáron túl akarja élni a maja apokalipszist. A Kína észak-nyugati részén elterülő Xingjang Uyghur tartományban élő Lu Zhenghai már több mint 160 000 amerikai dollárnak megfelelő helyi valutát (közel 34 millió forint) költött a bárkára, ami ha elkészül 80 tonnát fog nyomni.

A helyi lapoknak Lu azt mondta, 2010-ben kezdete építeni a túlélő bárkát, mégpedig azért mert annyira megrémisztették a közelgő ítéletnapi híresztelések, hogy minden áron meg akarta óvni családját. – Félek, hogy amikor decemberben eljön a világvége, a szökőár elpusztítja majd a házamat – mondta a férfi, akinek minden vagyona ráment már a projektre.

- Az összes félretett pénzemet ebbe fektettem, de ha eljön majd az idő, mindenki megláthatja, hogy nem hiába – folytatta Lu, aki azt is elárulta, hogy a bárka sajnos még nincs teljesen kész. A 10 tonna fából és 60 tonna acélból készülő menedék viszont abban az esetben is jól jöhet majd tulajdonosának, ha valamiért a maja apokalipszis elmarad. Lu szerint vagy turistalátványosságként, vagy kompként bőven hasznosítható lesz az építmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!