Szlovéniában

2020.09.16. 11:29

Bronzszobrot kapott Melania Trump a felgyújtott faszobra helyett

Felállították kedden Melania Trump életnagyságú bronzszobrát szlovéniai szülővárosa, Sevnica közelében, ugyanazon a helyen, ahol az amerikai first lady korábbi, fából készült szobra állt.

A stilizált faszobrot ismeretlenek felgyújtották július 4-én, az amerikai függetlenség ünnepén.

A csaknem háromméteres faoszlopon álló bronzszobron ugyanolyan kevéssé ismerhetők fel az amerikai elnök feleségének arcvonásai, mint a leégett faszobron.

A közelben egy táblán az olvasható, hogy a szobrot annak a Melania-emlékműnek „az örök emlékére” emelték, amely hajdan ezen a helyen állott.

Az eredeti faszobrot, amely Brad Downey Berlinben élő amerikai művész megrendelésére készült, egy helyi népművész, Ales Zupevc faragta ki láncfűrésszel. A leégett szobor maradványát nemrég egy koperi galériában állították ki.

Brad Downey Berlinben élõ amerikai művész (j) és Ales „Maxi” Zupevc szlovén fafaragó a Melania Trumpot, Donald Trump amerikai elnök feleségét ábrázoló bronzszobor mellett Melania asszony szlovéniai szülõvárosának, Sevnicának a határában a leleplezésének napján, 2020. szeptember 15-én. A szobrot Downey készítette, miután az előző, általa tervezett és Zupevc által fából megmintázott Melania-szobrot júliusban felgyújtották
Fotó: Igor Kupljenik / MTI/EPA

A leégett faszobron halványkék festék emlékeztetett arra a felöltőre, amelyet férje, Donald Trump beiktatásakor viselt a szlovén származású first lady. A bronzszobron nincsenek színek.

Januárban felgyújtották azt a faszobrot is – egy helyi művész alkotását -, amelyet tavaly emeltek Donald Trumpnak a szlovén fővárostól, Ljubljanától keletre fekvő Moravce város mellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában