Bulvár-celeb

2021.03.13. 06:02

Most már bizonyított: eddig vagyunk még tudatunknál a halálunk után

Bár a szívünk nem dobog tovább, az agyunk nem áll le azonnal. Felfogjuk, ami a következő pár percben történik.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az agyunk a tudatánál marad azután is, hogy meghaltunk egy új tanulmány szerint. Ez azt jelenti, hogy tisztában kell lennünk azzal: meghaltunk – írja a Bors.

A kutatók eredményei azt a lehetőséget is felvillantják, hogy

létezik a halál utáni élet.

Úgy tűnik, hogy néhány percig biztosan, hiszen az agy még percekig működik azután is, hogy a szív megállt.

New York-i tudósok fedezték fel, hogy az agy a szívleállás után is működhet, méghozzá az a része marad működőképes, amely az öntudatért felel.

Dr. Sam Parnia, a New York-i Egyetem Langone Orvosi Központjának igazgatója és újraélesztés kutatója azt állította, hogy az agysejteknek akár napokra is szükségük lehet ahhoz, hogy teljesen elhaljanak.

 

Ez egy nagyon különleges kutatás volt, az élet végéről
Fotó: Shutterstock

 

„A sejtek nem változnak azonnal élőről halottra. Valójában a sejtek sokkal ellenállóbak a szívmegállással – halállal – szemben, mint eddig hittük” – fogalmazott.

A kutatás során négy olyan pácienst vizsgáltak, akiket lekapcsoltak a lélegeztető-gépről. Három esetben az agyi funkcióik is leálltak a szívükkel egyidőben, egy betegnek azonban olyan agyhullámokat produkált a teste, amelyeket alvás közben szokott

– írja a Daily Star.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!