Bulvár-celeb

2023.07.29. 17:10

Meghökkentő fotók: nagy az esélye, hogy idegen űrhajók zuhantak le a Marson

Tudósok szerint a különös tárgyak UFO-k maradványai.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A NASA Curiosity marsjárója tüskésnek tűnő kiemelkedéseket fényképezett le a vörös sziklák felszínén. A felvételen tüskés lemezek és ékek sorai láthatók a 154 km hosszú Gale-kráter alján. Dr. Nathalie Cabrol asztrobiológus, a NASA Földönkívüli Intelligenciát Kutató Intézetének (SETI) munkatársa már több mint két évtizede tanulmányozza a Marsot.  A felfedezést az egyik „legbizarrabb” sziklának nevezte, amellyel valaha találkozott - írja a Bors.

A kutatók szerint a homoktüskék kialakulását akár egy ufó is okozhatta. A Journal of Astrobiology című folyóiratban megjelent új tanulmány szerint:

Egy földönkívüli vagy földi űreszközből származó törmeléket nem lehet teljes bizonyossággal kizárni.

Illusztráció: Shutterstock

Úgy tűnik, hogy a tüskék mellett kerekek, egy tengely és egy törmelékmező is található – írja a Daily Star nyomán a Bors. Ezek az úgynevezett homoktüskék hatalmas földrengések során képződnek vizes homokból.

Nem lehet biztosan kijelenteni, hogy ezek a tüskék micsodák, de a bizonyítékok alapján a Mars szeizmikus tevékenységéből származó homoktüskék létezésére lehet következtetni

– mondta Richard Armstrong professzor.

Gyanítom, hogy a rejtélyes «kerekek» egy különálló jelenség. A Mars-felvételeken gyakran láthatók furcsa képződmények és jellegzetességek, amelyek ismerős tárgyakhoz hasonlítanak

– tette hozzá a szakember, aki szerint a törmelékmező az egyik marsjáróból is származhat, de azt sem lehet kizárni, hogy idegenek alkották.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!