Bulvár-celeb

2024.02.11. 05:00

Hátborzongató jóslat: Nostradamus szerint hamarosan titokzatos király váltja III. Károlyt

Az elmúlt napok eseményeit tekintve esélyes lehet, hogy Károly király lemond a trónról.

MW

Egyelőre még III. Károly ül a trónon

Fotó: AFP

Az ősi jóslat szerint ugyanis rejtélyes király taszíthatja le a trónról a súlyos beteg III. Károlyt

Mint ismeretes, Nostradamus 16. századi asztrológus volt, aki arról híres, hogy a jóslatai hátborzongató módon beteljesedtek. Mindezt úgy, hogy még a mai napig is számos jövendölése válik valóra. 

A Buckingham-palota hétfői bejelentése után, miszerint rákkal diagnosztizálták III. Károly királyt, sokan egyből Nostradamust idézik. 

Nostradamus jóslatai a mai napig lázba hozzák az embereket
Fotó: AFP

Mario Reading szerző, Nostradamus egyik vezető szakértője az 1555-ben írt rejtélyes verseit a jelenlegi események fényében értelmezte újra. Szerinte Nostradamus megjósolta II. Erzsébet királynő halálát, és utalt Károly király esetleges lemondására is.

Erzsébet királynő 2022 körül, körülbelül kilencvenhat éves korában fog meghalni, Károly herceg 2022-ben hetvennégy éves lesz, amikor átveszi a trónt, de a brit lakosság egy bizonyos része még mindig neheztel rá a Diana walesi hercegnőtől való válása miatt

– idézi a Daily Star a szerzőt.

 

A rá nehezedő nyomás olyan nagy, és a kora is olyannyira ellene szól, hogy Károly beleegyezik, hogy lemondjon a fia javára. 

Károly király trónfosztása esetén Nostradamus azt javasolta, hogy „olyan ember lép majd a helyébe, aki soha nem számított arra, hogy király lesz”.

Harry herceg lehet az új király,
Fotó: AFP

"Ki lehet az? A trónörökös Vilmos, vagy a feketebárány Harry? Ez azt jelenti, hogy Vilmos herceg, aki azt várta volna, hogy az apja utódja lesz, már nincs a képben?" – kérdezi Reading. 

A szerző szerint, mivel Vilmos valamilyen okból kifolyólag nem tudja vállalni a királyi szerepet, ezért "Harry herceg lesz helyette a király? Ezzel ő lenne IX. Henrik király, mindössze 38 évesen"

Vajon valóra válik a jóslat? - kérdezi cikkében a Bors.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!