Bulvár-celeb

2024.03.16. 17:01

Vizes hajjal lefeküdni? Ezért rossz ötlet

Ha vizes hajjal fekszünk le, több súlyos problémánk is lehet.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: fizkes

Bizonyára sokan vannak úgy, hogy néha-néha hajmosás után vizes hajjal fekszenek le aludni. Bár úgy gondolhatnánk, nagy bajunk nem lehet belőle, az igazság azonban sajnos más.

Ha ugyanis gyakran fekszünk le vizes hajjal aludni, azt kockáztatjuk, hogy atkák és ágyi poloskák, valamint különféle baktériumok lepik el az ágyunkat - írja a Happy Beds kutatóinak véleménye alapján a Mirror cikke, amelyet a Tények szemlézett.

Ezért nem jó ötlet vizes hajjal lefeküdni aludni
Ezért nem jó ötlet vizes hajjal lefeküdni aludni
Fotó: TORWAISTUDIO / Forrás:  Shutterstock

Nem jó ötlet vizes hajjal lefeküdni

Amikor ugyanis vizes hajjal fekszünk le aludni, és a fejünk az ágyneművel vagy a fejtámlával érintkezik, a nedves, párás környezet remek táptalajt biztosít az apró állatoknak. Még rémisztőbb adat, hogy a kutatók szerint az emberek 53 százaléka sosem tisztítja ki a fejtámlát, ezzel még kedvezőbb táptalajt biztosítva.

Mit tehetünk tehát, hogy még álmunkban se jöjjenek elő az atkák és az ágyi poloskák? 

Jól tesszük, ha minél kevesebbszer fekszünk le aludni vizes hajjal, az ágyneműt érdemes hetente mosni, kétévente pedig nem árt a párnacsere sem.

 

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!