Járvány

2020.05.26. 06:17

Karcsúsított formában tartják meg a jubileumi Salzburgi Ünnepi Játékokat

A hagyományosan júliusban és augusztusban hat héten át zajló fesztivál 100. kiadása 14 nappal rövidebb lesz a tervezettnél.

The Ensemble including Anna Netrebko (C), Russian opera soprano singer, is applauded after the premiere of the opera "Adriana Lecouvreur" at the city's festival for opera, drama and concerts (Salzburger Festspiele) in Salzburg on July 28, 2019. (Photo by BARBARA GINDL / APA / AFP) / Austria OUT

Forrás: AFP/APA

Fotó: BARBARA GINDL

Erősen karcsúsított formában tartják meg idén a világ legnagyobb komolyzenei és előadóművészeti fesztiválját, a Salzburgi Ünnepi Játékokat – közölte hétfőn a fesztivál kuratóriuma.

A hagyományosan júliusban és augusztusban hat héten át zajló fesztivál, a Salzburger Festspiele 100. kiadása 14 nappal rövidebb lesz a tervezettnél, augusztus 1-től 31-ig tartják majd meg, és a 16 játszóhelyre tervezett 200 előadás helyett legfeljebb hat játszóhelyen mindössze 90 előadás szerepel majd a programban.

Jövőre megtartanak minden olyan előadást, amelyet a jubileumi évadra terveztek, de a járványügyi helyzet miatt elhalasztanak – közölték.

Ausztriában jelenleg legfeljebb 100 fős rendezvények tarthatók, de a létszámkorlátot fokozatosan 1000 főre növelik augusztus elejéig.

A programról egyelőre csak azt tudni, hogy biztosan műsorra tűzik az Akárki (Jedermann) című misztériumjátékot, Hugo von Hofmannsthal (1874-1929) színdarabját, Ausztria nemzeti klasszikusát, a fesztivál immár elmaradhatatlan attrakcióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!