sínen az üzlet

2020.06.02. 15:30

Megegyezett Martínezzel a Barcelona

A katalánok megállapodtak Lautaro Martínezzel arról, hogy az Internazionale argentin labdarúgója csatára a spanyol bajnoknál folytatja pályafutását.

Inter Milan's Argentinian forward Lautaro Martinez (R) controls the ball during the Italian Serie A football match Juventus vs Inter Milan, at the Juventus stadium in Turin on March 8, 2020. - The match is played behind closed doors due to the novel coronavirus outbreak. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Vincenzo Pinto

A futballszerződésekre szakosodott spanyol fichajes.com portál úgy tudja, hogy

az egyezség nyomán a 22 esztendős válogatott játékos öt szezonra, évi 12 millió euró fejében költözik át Milánóból a katalán fővárosba.

Bár több európai elitklub is kivetette rá hálóját, ő következetesen

azt hirdette, hogy honfitársával, a Barcelonát irányító Lionel Messivel akar egy csapatban játszani.

A mostani különmegállapodás után már „csak” a két klubnak kell megegyeznie Martínez árában. A háttérben zajló alku legutóbb ott tartott, hogy az Inter ragaszkodik a 111 millió eurós kivásárlási összeghez, míg a Barca 80-at adna a támadóért, akinek érvényes kontraktusa 2023-ig szól az olaszoknál.

Keddi sajtóinformáció szerint viszont a katalán klub emelte a tétet, s 90 millió mellett egy játékost is adna Martínezért cserébe.

A csatár a szezon felfüggesztéséig 31 mérkőzésen lépett pályára az Interben, és 16-szor volt eredményes. Az argentin nemzeti együttesben eddig 17 alkalommal jutott szóhoz, és kilenc gólt szerzett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában