Járvány

2021.08.26. 17:10

Karantén helyett „csak” buborék vár a teniszezőkre

Az idei, sokat vitatott karantén helyett kéthetes buborék vár a januári ausztrál nyílt bajnokságra érkező teniszezőkre.

Men's world number one tennis player Novak Djokovic of Serbia gestures from his hotel balcony on the last day of his two-week quarantine in Adelaide on January 28, 2021, one of the locations where players have quarantined upon their arrival ahead of the Australian Open tennis tournament in Melbourne. (Photo by Brenton EDWARDS / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP

Fotó: Brenton Edwards

„A rajtig még sok idő van hátra, de jelenleg kéthetes buborékot tervezünk, amelyben a játékosok szabadon mozoghatnak a hotel és a pályák között” – jelentette be csütörtökön Craig Tiley tornaigazgató.

„Ennek letelte után kijönnek az izolációból, és nézők előtt versenyezhetnek”

- tette hozzá.

Az idei Australian Openen mintegy 70 játékos kényszerült kéthetes szigorú hotelkaranténba, mert kontaktszemélynek számítottak a repülőutat követően kiszűrt fertőzöttekhez. A szobájukba zárt teniszezők közül sokan panaszkodtak a körülményekre és az elégtelen kiszolgálásra. A játékosok részéről végül csak a spanyol Paula Badosa szolgáltatott pozitív koronavírustesztet. A szerencsés többség naponta legfeljebb öt órára elhagyhatta a szállodát, és kimehetett edzeni néhány elkülönített pályára.

Az ausztrál kormány a felnőttek 70 százalékának oltottsága esetén tervezi kinyitni az országot, de egyelőre csak a lakosság egyharmada kapott két dózist a vakcinákból.

Craig Tiley úgy vélekedett, hogy remélhetőleg novemberre érik el a 80 százalékos oltottságot.

Forrás: MTI

Borítókép: Djokovic a karanténból is szórakoztató

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában