Nyíregyháza hírei

2012.10.27. 12:06

A bőr a szervezet tükre

Az időskori bőrproblémákról tartott előadást a sóstói, sóstóhegyi nyugdíjasoknak dr. Szondy Györgyi bőrgyógyász a Szabó Lőrinc tagintézményben. Színes képekkel kísért előadását nagy figyelemmel hallgattuk.

Az időskori bőrproblémákról tartott előadást a sóstói, sóstóhegyi nyugdíjasoknak dr. Szondy Györgyi bőrgyógyász a Szabó Lőrinc tagintézményben. Színes képekkel kísért előadását nagy figyelemmel hallgattuk.A bőr a szervezet tükre. Nagyon sok betegség tünetei itt mutatkoznak meg először. Részletesen ismertette a bőr funkcióit, viselkedését külső és belső hatásokra. Például a bőr öregedéséért az UV-sugarak is felelősek a genetika mellett, bőrünk emlékszik korábbi tapasztalataira, így a fiatalkori túlzott napozásokra is. Figyeljünk az anyajegyek, májfoltok méret és színváltozására, és az olyan sérülésekre, melyek nem gyógyulnak, s ha ilyet tapasztalunk, mielőbb forduljunk bőrgyógyászhoz!

A melanoma minden korosztályt érint, nagyon fontos a megelőzés. Védjük, ápoljuk bőrünket! Ne használjunk bőrt szárító, irritáló szappant, tusfürdőt! Az öblítők használata sem tesz jót bőrünknek. Nagyon jók a gyógyszertárakban kapható mosakodó kenőcsök és testápolók. 

Lőkös Imréné, Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!