Nyíregyháza hírei

2012.11.21. 17:14

Ártatlanul ne engedjünk a szolgáltató nyomásának!

Nyíregyháza - Dr. Apáti István országgyűlési képviselő szerint megyénkben mintegy 8-10 ezerre tehető azoknak a gázfogyasztó ügyfeleknek a száma, akiket a szolgáltató gázlopással, a mérőóra megrongálásával vádol, s ezért több mint félmilliós kötbérkövetelést akar behajtani rajtuk.

Nyíregyháza - Dr. Apáti István országgyűlési képviselő szerint megyénkben mintegy 8-10 ezerre tehető azoknak a gázfogyasztó ügyfeleknek a száma, akiket a szolgáltató gázlopással, a mérőóra megrongálásával vádol, s ezért több mint félmilliós kötbérkövetelést akar behajtani rajtuk.– Bizonyára előfordulnak visszaélések, a valóban bűnösöknek nem szabad megúszniuk a felelősségre vonást és a büntetést. Sok esetben azonban ártatlan, becsületes fogyasztókat vádol meg a szolgáltató egy-egy mérőcserét követően – fejtegette sajtótájékoztatóján a jobbikos honatya.

– Aki nem bűnös, ne hódoljon be a gázszolgáltató alaptalan követelésének, ne kössön alkut, hanem forduljon bírósághoz! A rongálás és lopás tényét, illetve az ügyfél felelősségét mindenkor a szolgáltató szakértőinek kell bizonyítania. A cég 540.000 forintos, egyoldalú pénzügyi követelése nem minősül tartozásnak. A „kötbér-kommandó” mögött vélhetően az áll, hogy a szolgáltató így akarja befoltozni a lyukat, ami a behajthatatlan kintlévőségek miatt tátong a büdzséjén. A becsületes emberek fizessenek mások helyett? Ha a cég biztos igazában, miért nem tesz feljelentéseket a rendőrségen? – sorakoztatta kérdéseit Apáti István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!