Nyíregyháza hírei

2012.11.07. 12:22

„Bepengette” magát a tévébe

Nyíregyháza, Budapest - Egyedüli citerásként jutott a Felszállott a páva 2012 élő adásába Krajcsó Bence.

Nyíregyháza, Budapest - Egyedüli citerásként jutott a Felszállott a páva 2012 élő adásába Krajcsó Bence.Egy Nyíregyházán tanuló diák is szereplője lesz a közmédia (Duna TV, MTVA, Hagyományok Háza) által szervezett Fölszállott a páva 2012 című népzenei és néptánc tehetségkutató műsor élő adásának szombaton. Krajcsó Bence, a Művészeti Középiskola 13. zeneművészeti osztályos növendéke egyedüli citerásként bejutott a verseny legjobb 48 résztvevőjét bemutató elődöntőbe. Mint ismert, a tehetségkutató versenyre négy kategóriában jelentkezhettek a fiatalok: szóló ének és szóló hangszer; szóló tánc és páros tánc; tánccsoport; zenekar. A közel 2 ezer jelentkező között 150 citerás is indult, de csak Bencét juttatta tovább a zsűri a televíziós elődöntőbe, amelyet november 10-én, szombaton 18.35 órától közvetít a Duna TV. Az adást a Duna World csatorna megismétli november 11-én 16.55 órától.

– A vésztői általános iskolában hatodikos koromban Csüllög Edina énektanárnő az egyik órára behozott egy citerát. Annyira megtetszett, hogy elkezdtem tanulni ezen a hangszeren. Nyolcadikban a továbbtanuláskor már tudtam, hogy később is citerával akarok foglalkozni, így kerültem Nyíregyházára a zeneművészeti tagozatra, ahol a felkészítőm Nauner-Agárdi Éva művésztanár, a népművészet ifjú mestere. Nagy siker a számomra, hogy idáig eljutottam, hát ha még tovább is juthatnék, az már igazi nagy boldogság lenne. Számomra a népzene életem egyik, és jelenleg a nagyobb részét kitöltő lételeme. Nem telik el úgy nap, hogy valami ne szóljon a fülemben, vagy valamit ne dúdoljak, ne muzsikáljak. Amikor lazítok, a muzsika akkor is szól a fülemben, a zene a lelkem egy darabja. Amikor citerázom, akkor egy kaput nyitok meg, belátást engedek a hallgatóságnak a szívembe, a gondolataimba – mondta érdeklődésünkre Krajcsó Bence, aki a középiskola befejezése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzenei tanszékén szeretné majd folytatni tanulmányait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!