Nyíregyháza hírei

2012.11.23. 09:41

Égre írt szerelem

Nyíregyháza - A nyíregyházi Szilágyi Anzelm nem mindennapi módját választotta a lánykérésnek. Barátnője, Szűcs Marina az égre pillantva olvashatta a kérdést: "Maya, hozzámjössz???"

Nyíregyháza - A nyíregyházi Szilágyi Anzelm nem mindennapi módját választotta a lánykérésnek. Barátnője, Szűcs Marina az égre pillantva olvashatta a kérdést: "Maya, hozzámjössz???"Különleges meglepetésként igényelhetünk, vagy ajándékozhatunk repülőgépes transzparens vontatást, így adhatjuk a világ tudtára, ha valami jóban van részünk, valakit köszönteni szeretnénk, vagy csak üzleti szándékkal reklámozni akarunk. A módszert egy speciális lánykérés során lestük meg.

Technikai háttér

A technikai részletekbe a pilóta, Böszörményi Roland avatta be olvasóinkat.

- A feliratot egy nagy méretű hálón rakják ki, amit a repülésig egy raktárban tárolnak. Ezt helyezik el a reptér füvén, viszonylag közel a felszállópályához. Ezután a feliratot kiterítik, aminek elején hosszú kötél alkot hurkot. A másik része az átmeneti rögzítés, ugyanis a repülő, a levegőben haladva kapja fel ezt a kötelet. Az átmeneti rögzítés két bot, amire a szövegháló köteleit kifeszítik, és ragasztócsíkkal rögzítik. Ez olyan, mintha egy röplabda hálónak csak teteje lenne. A harmadik rész a kampó. A repülőgép végéhez egy kb. 6 méteres kötéllel rögzítik a felkapó kampót, ami egy három ágú fém horog, ezt a részét felszálláskor a fellépőre akasztják, így nem akadhat a talajba. Emiatt kell emelkedés után egy kört tenni, hogy megbillentve a gépet, a kampó lecsússzon a fellépőről, ekkor már lentről látszik, ahogy a repülőgép mögött, mint egy farok lóg a kötél, végén a kampóval. Ezt a társak lentről ellenőrzik, és rádión igazolják a pilótának, aki talaj közelbe ereszkedik a felirathoz érkezve, és kb. 5 méteres magasságban átrepül a kifeszített hurok fölött. A kampó így bele tud kapaszkodni ebbe a hurokba, megrántja, és a gép meredeken emelkedve kezdi maga mögött húzni a transzparenst, amit ezután lentről jól lehet olvasni. Egy nagyjából 10 személyes éttermi vacsora árából örökre emlékezetessé tehetjük a napot szeretteink számára.

Romantika a javából

Több hetes szervezés, kikezdhetetlen fedősztori és sok ember összehangolt munkája árán valósult meg az ifjú menyasszonyjelölt álma.

Marina elmondása szerint, bár a lánykérés már "ott lógott a levegőben", de azt nem hitte volna, hogy valóban az égre pillantva olvashatja el azt a bizonyos mondatot. - Úgy volt, hogy ma étterembe megyünk ebédelni, és azt gondoltam, hogy majd ott lehet valami, mert nagyon-nagyon sokat sutyorogtak, de erre abszolút nem számítottam. Nagyon boldog vagyok!

Anzelm, a büszke vőlegény örült, hogy valóra válthatta szerelme álmát. - Korábban a barátnőm - illetve most már a menyasszonyom - említette, hogy minden álma egy ilyen lánykérés, ahol a neve ki van írva egy repülő által húzott transzparensre.

Anzelm édesanyja, Zsóka is kivette részét a szervezésből, mindent pontosan leegyeztetett a nagy napra, természetesen fia instrukciói alapján. A Szabolcs Online munkatársai pedig örömmel örökítették meg a boldog pillanatot!

- Pusztai Sándor, Séra Zsanett -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!