Nyíregyháza hírei

2012.12.11. 13:27

Diákok demonstrálnak Nyíregyházán

Nyíregyháza - Hétfőn Szegeden és Budapesten demonstráltak, ma pedig Miskolcon tiltakoznak az egyetemi hallgatók az államilag támogatott férőhelyek drasztikus csökkentése ellen. Szerdán Debrecenben szerveznek megmozdulást, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája pedig a fővárosba várja a diákokat.

Nyíregyháza - Hétfőn Szegeden és Budapesten demonstráltak, ma pedig Miskolcon tiltakoznak az egyetemi hallgatók az államilag támogatott férőhelyek drasztikus csökkentése ellen. Szerdán Debrecenben szerveznek megmozdulást, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája pedig a fővárosba várja a diákokat.A Nyíregyházi Főiskola Hallgatói Önkormányzati Testülete nem szervez demonstrációt, de mint ahogy Jakab Alexandra, a HÖT alelnöke lapunknak elmondta: a hallgatók közül sokan vesznek részt a szerdai budapesti megmozduláson. Egy akcióban pedig úgy vesznek részt, hogy segítenek: megkeresték őket a nyíregyházi középiskolások képviselői, és egy helyi esemény megszervezéséhez kértek támogatást.

A diákok szerda délután négy órára szerveznek tiltakozó megmozdulást a Kossuth térre. A tervek szerint a középiskolások a szökőkútnál találkoznak, és élő láncot alkotva vonulnak a városháza elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!