Nyíregyháza hírei

2013.01.30. 07:25

Kelendő a Ford Fiesta

Nyíregyháza - A Ford Fiesta a 2012-es év legkelendőbb európai kisautója, és összességében a második legnépszerűbb modell Európában: a kisautóból átlagosan kétpercenként talál gazdára egy darab.

Nyíregyháza - A Ford Fiesta a 2012-es év legkelendőbb európai kisautója, és összességében a második legnépszerűbb modell Európában: a kisautóból átlagosan kétpercenként talál gazdára egy darab. Az új Fiesta értékesítéseinek ráadásul várhatóan további lendületet ad, hogy a Magyarországon január 24-én, a nem mindennapi Fiesta 24 megmozdulás keretében bemutatkozó modell még mutatósabb karosszériát és kifinomultabb utasteret kínál, s az autóhoz megrendelhető az Év Motorja címet elnyert 1,0 literes EcoBoost motor, a Ford SYNC és a Ford MyKey rendszer is.

Tavaly átlagosan kétpercenként talált gazdára egy új Ford Fiesta, így a JATO Dynamics autóipari adatfeldolgozó- és szolgáltató kimutatásai szerint ez a modell volt a legkelendőbb kisautó Európában. A JATO által monitorozott 30 európai piacon az elmúlt évben összesen 953 174 Ford kelt el, köztük 306 405 darab Fiesta. A Ford Európa egyébiránt 51 európai piacon folytat kereskedelmi tevékenységet, és 2012-ben ebben a régióban több mint 1,4 millió járművet értékesített.

A Polk új autó-regisztrációs adatbázis legfrissebb információi szerint 560 ezres értékesített darabszámával 2012 első kilenc hónapjában világszerte a Fiesta volt a B-kategória legkelendőbb modellje, és bár a teljes éves adatokra még várni kell, a Fiesta jó eséllyel nem csupán 2012 legnépszerűbb kisautója lesz, de ismét előkelő helyen szerepel majd a világ 10 legnépszerűbb autójának listáján is.

– A Fiesta Európában is és világszerte is fantasztikus évet zárt 2012-ben – avat be lelkesen Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. – Ez a legendás autó pontosan azt kínálja, amire a kisautók vásárlói vágynak: stílust, minőséget, alacsony fogyasztást és modern technológiát.

A modell 1976-os bemutatása óta a Ford több mint 15 millió Fiestát adott el világszerte. Az elmúlt négy év során háromszor is a Fiesta bizonyult a legkelendőbb kisautónak Európában. Ez idő alatt több mint 1,7 millió Fiesta talált gazdára az európai piacon, világszerte pedig 2,1 millió darab kelt el a modellből. 2012-ben az Egyesült Királyság volt a Fiesta legsikeresebb európai piaca, ahol a Ford adatai szerint 109 250 darab kelt el a modellből. Az európai Fiesta-vásárlók közt a Frozen White fényezés volt a legnépszerűbb színárnyalat. A Ford éppen most vezeti be Európában az új Fiestát, amely napjainkban jelenik meg a márkakereskedésekben, Magyarországon a nem mindennapi Fiesta 24 elnevezésű megmozdulás keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!