Nyíregyháza hírei

2013.01.04. 10:37

Miért nincs nyugdíjas kedvezmény?

Nyíregyháza - Az igazgató szerint sétálva is fel lehet keresni a sírokat.

Nyíregyháza - Az igazgató szerint sétálva is fel lehet keresni a sírokat.Egy nyíregyházi olvasónk kereste fel szerkesztőségünket. Elmondta, hogy a felesége sírját minden egyes nap meglátogatja az Északi Temetőben, méghozzá autóval. – Szeretném tudni azt, hogy miért nem lehet az éves bérletem megvásárlásához nyugdíjas kedvezményt kapni. Mindenhol van valamilyen formában nyugdíjas kedvezmény, buszon, vasúton, különféle rendezvényeken, a temetőben miért nincs - kérdezte a 71 esztendős úr. Olvasónk kérdését továbbítottuk az érintetteknek.

Szekrényes András, a Temetkezési Vállalat igazgatója szerint a nyíregyházi Északi Temető van annyira rendezett és kulturált, hogy azt gyalogszerrel is nyugodtan fel lehet keresni. – A törvény értelmében a temetői díjakat a temető fenntartó, jelen esetben Nyíregyháza Megyei Jogú Város képviselő-testülete állapítja meg. A parkolási díj esetében, idős korra való tekintettel a temetőn kívüli városi területeken sincs kedvezmény. Mi azt valljuk, hogy ez a temető van olyan kulturált és rendezett, hogy adott esetben a sírok sétálva is felkereshetők. Nekünk, mint a temető üzemeltetőjének az önkormányzat által megállapított temetői díjakat kell alkalmazni – áll az igazgató válaszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!