Nyíregyháza hírei

2013.02.03. 11:06

Braille-tanfolyam nem csak látássérülteknek

Nyíregyháza - A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete hétfőtől Braille írás és olvasás tanfolyamot indít, nem csak látássérülteknek.

Nyíregyháza - A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete hétfőtől Braille írás és olvasás tanfolyamot indít, nem csak látássérülteknek. – A Braille a látássérültek egyfajta alternatív kommunikációs jelrendszere, melyet a látássérültek a kéz segítségével tapintás útján sajátítanak el. A Braille megismerése és elsajátítása mellett, lehetőséget biztosítunk arra is, hogy érzékenyítő és szemléletformáló foglalkozás során ismerjék meg a tanfolyam résztvevői a látássérültek életminőségét, önálló életvitelét elősegítő eszközök használatát. A tanfolyamra nem csak látássérülteket várunk, hanem mindenkit aki szívesen megismerné a látássérült emberek tanulási módszereit, életminőségüket javító segítő eszközeiket, a foglalkoztatásukat elősegítő eszközöket – újságolta Nagy Tünde.

A Braille tanfolyamra várnak szociális munkásokat, szociálpedagógusokat, gyógypedagógiai asszisztenseket, tanárokat, támogatószolgálatok munkatársait, szociális ügyintézőket, rehabilitációs tanácsadókat és rehabilitációs mentorokat, de bárki jelentkezhet, aki testközelből szeretné megismerni a látássérült emberek mindennapjait. A tanfolyam ingyenes. Az oktatás alkalmával használt Braille ABC-t, a gyakorló Braille olvasókönyvet, a pontírógépet, valamint az írólapot az egyesület biztosítja.

Érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségek valamelyikén: Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, Nyíregyháza, Országzászló tér 8., 2 emelet, tel.: 42/407-486, 30/373-1380, vagy az [email protected] e-mail címen.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!