Nyíregyháza hírei

2013.02.28. 19:41

Csatornafelújítás a belvárosban

Nyíregyháza - A belváros bizonyos részein a lakosságot is érintő csatorna felújítási munkák kezdődtek.

Nyíregyháza - A belváros bizonyos részein a lakosságot is érintő csatorna felújítási munkák kezdődtek. A Nyíregyháza és térsége szennyvízelvezetési és szennyvíztisztítási program keretében a Szent István u., Luther u., Deák u., Szabolcs u., Új u., Búza tér, Rákóczi út, Széna tér, Északi körút, Árok u., Kórház u., Hímes út, Fecske u., Westsik V. u. (1. sz. szennyvíztisztító telep) területeken a szennyvíz főgyűjtő tisztítása majd bélelése, átépítése történik.

A munkálatok első fázisa a főgyűjtő előzetes vizsgálatát foglalja magába, melyet április elejéig végeznek a szakemberek. A munkavégzés azért történik a késő délutáni vagy esti, néha pedig az éjszakai órákban, mert ekkor a legkevesebb a csatorna terhelése, az átfolyó szennyvíz mennyisége. A feltárást követően augusztusig a nappali és időnként az éjszakai órákban is várható munkavégzés. A kivitelező Bonex Kft. az érintett területek lakóit előzetesen értesíti, és igyekszik minimalizálni a munkavégzéséből adódó zavaró hatásokat, de az elkerülhetetlen zavarokhoz kéri és megköszöni a lakosság szíves türelmét, megértését.

A munkálatok szükségességét az indokolja, hogy a legtöbb csatornaszakasz az 1960-as években épült, így korszerűsítésre szorul. Ezzel további kellemetlenségeket szeretnének megelőzni. Az előkészítési és felújítási munkálatok nagy része időben és térben a felszín alatt történik, így azok nem feltétlen láthatóak.

Ezzel párhuzamosan a jövő héten elkezdődik az Arany János utcai, valamint a Csaló közi átemelő átépítése melynek kivitelezője a KE-Víz 21 Zrt. Itt elsősorban a közlekedők figyelmét és türelmét kérjük - tájékoztatta portálunkat a cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!