Nyíregyháza hírei

2013.03.21. 12:49

Visszavonulóban van az influenzajárvány

Nyíregyháza - A csökkenés mértéke igen eltérő volt, területenként 10-60 százalék között változott.

Nyíregyháza - A csökkenés mértéke igen eltérő volt, területenként 10-60 százalék között változott.

 – Az elmúlt négy munkanapból álló héten az országban 19 200 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, ez 35 százalékkal kevesebb, mint az azt előző héten – közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK). A 11. héten Budapesten és 17 megyében csökkent, Békés megyében 10 százalékkal emelkedett az influenzás tünetekkel orvosnál jelentkező betegek száma. Az influenzaszerű megbetegedések becsült előfordulási gyakorisága Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt a legmagasabb. Szabolcsban százezer lakosra számítva még mindig több mint 326 megbetegedést regisztráltak. A héten 37 influenzavírust azonosítottak, az influenza-pozitivitási arány 54,9% volt. Továbbra is az A vírus dominanciája érvényesül, az influenzás megbetegedések hatvan százalékáért ez a vírusfajta volt a felelős.

Az adatokból kitűnik, a fiatalok közül kerül ki a legtöbb beteg: 31,4 százalékuk 15 éven aluli gyermek, 37,2 százalékuk 15-34 éves fiatal felnőtt volt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!