Nyíregyháza hírei

2013.04.29. 10:20

Országos Bajnokok a Mórások

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Általános iskolások között a Mórások nyerték a 2o. születésnapját ünneplő felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi ifjúsági versenysorozatot, középiskolások között Mátészalka csapata a 6-dik lett.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Általános iskolások között a Mórások nyerték a 2o. születésnapját ünneplő felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi ifjúsági versenysorozatot, középiskolások között Mátészalka csapata a 6-dik lett.Az ifjúsági verseny országos döntőjét 2013. április 27.-én rendezték a fővárosban. Az évfordulóhoz méltó helyen, a Városligetben küzdöttek az elsőségért a csapatok. Az országos döntőbe a megyei versenyt megnyerő nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola csapata jutott és képviselhette Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét.

A verseny során, 11 állomáson kellett tudásukról számot adni a diákoknak. Az elméleti tudás mellett a gyorsaság is döntőnek bizonyult. Iskolánk csapata kiváló versenyzéssel szerezte meg az első helyet. A győztes csapat tagjai: Kozák Tamás, Kocsány Ákos, Bartha Dániel és Lippai Tivadar 8. osztályos tanulók. Felkészítő tanár: Szoboszlai G. László. A Mórás gyerekeknek és a felkészítő tanár úrnak nem ez volt az első sikerük az elmúlt két évtizedben. Van a tarsolyukba az országos tűzvédelmi vetélkedőn szerzett első és harmadik hely, az országos polgári védelmi versenyeken előkelő hatodik, hetedik helyezések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!