Nyíregyháza hírei

2013.05.29. 12:39

Jobbik-sajtótájékoztató: „Meg kell előzni az iskolai terrorizálásokat!”

Nyíregyháza - „Cigányterror a csengeri általános iskolában” címmel tartott szerdán Nyíregyházán sajtótájékoztatót Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője. Mint mondta, ennek a megállapításnak van egy közvetlen oka, s van egy megelőző, hosszan tartó folyamata.

Nyíregyháza - „Cigányterror a csengeri általános iskolában” címmel tartott szerdán Nyíregyházán sajtótájékoztatót Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője. Mint mondta, ennek a megállapításnak van egy közvetlen oka, s van egy megelőző, hosszan tartó folyamata. A múlt héten egy 12-13 éves, cigány származású diák a mosdóban orális közösülésre akarta kényszeríteni a hasonló korú magyar társát. Mivel rájuk nyitottak, a bűntett nem valósult meg, de az ügyet már nem lehetett szőnyeg alá seperni, megindultak a hatósági eljárások.

– Ide vezetett az, hogy a cigány gyermekek jelentős része évek óta terrorizálja a magyar fiatalokat, s magatartásukkal a tanulni szerető cigány diákokat is hátráltatják – fejtette ki az ellenzéki politikus. – A diákok 4-5 fős csapatokban mernek a WC-be menni, a pedagógusok nem tudják megtartani a cigány tanulók miatt az óráikat. Nem állítom, hogy minden cigány gyermek magatartászavaros, de a magatartási zavarral küszködők elsöprő többsége cigány.

A szülők rettegve engedik el gyermeküket iskolába. A Jobbik véleménye, hogy rendet kell teremteni az iskolákban, az iskolarendőri program egyik kiindulópontja Csenger és környéke legyen. Az elmondottak miatt sürgetem az iskolarendőrök minél hamarabbi felállítását, valamint a nyilvánosság erejével veszem fel a harcot a gondok ellen, mert vallom: ha nem lépünk fel időben, akkor maradandó károsodással, akár halálesettel végződhet egy ilyen terrorcselekmény.

Háromszor több biztonsági őr védi a diákokat

A Jobbik sajtótájékoztatójával kapcsolatban Kazamér Tibor, a csengeri Makovecz Imre Általános Iskola a következőkről tájékoztatta lapunkat: – Az oktatási intézmény megtette azonnal a megfelelő lépéseket, jelenleg a hatóságok még vizsgálódnak, így nem tudjuk, hogy mi is történt valójában. Éppen ezért végtelenül sajnáljuk, hogy a média – még az ügy kivizsgálása előtt – negatív hírünket kelti, s nem a kiváló tanulmányi eredményeinket adja hírül.

A történet bennünket is bánt, de bosszantó az is, hogy politikai hisztériakeltésre használják fel ezt az esetet. A biztonság érdekében iskolánk be van kamerázva, de természetesen a WC-kben nincsenek kamerák. Az iskola működtetője, Csenger városa megnövelte a biztonsági őrők számát, így egy személy helyett a tanév végéig már hárman ügyelnek a rendre a folyosókon és a mosdóhelyiségek környékén.

Fedor Rita r. főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a következőkről tájékoztatta portálunkat: - A Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrőrséhez 2013. május 23-án érkezett feljelentés a csengeri általános iskolában történtekkel kapcsolatban. A rendőrség az ügyben a szükséges intézkedéseket megtette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!