Nyíregyháza hírei

2013.05.30. 18:49

Lelkesen és vidáman küzdöttek

Pécs - Vidám és tartalmas napokat tudhat maga mögött a Ladik országos döntőjén részt vett Aranycsapat.

Pécs - Vidám és tartalmas napokat tudhat maga mögött a Ladik országos döntőjén részt vett Aranycsapat.

Hetedik alkalommal kapcsolódott be a Kelet-Magyarország a Lapot a diákoknak! (Ladik) országos médiavetélkedőbe, amelynek országos döntőjét hétfőn és kedden Pécsett rendezték meg. A megyénket képviselő 5 fős Aranycsapatra számos érdekes, a sajtó, a média világával kapcsolatos színes feladatcsokor várt: szellemi totó, mozaikjáték, hírkészítés, Activity, sportoldal-tervezés stb.

A nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola Aranycsapata – Brátán Dalma, Haraszti Kámea, Májer Bence, Barati Péter és Kovács Tamás – jól teljesített a 15 csapat versenyében, igaz, a dobogóra nem sikerült felkapaszkodniuk, a vetélkedő idei győztese a Békés megyei Hajcs(ts)atok csapata lett.

Miről cikkeznek a napilapok?

Elismerő tapssal jutalmazta a zsűri és a közönség a szabolcsi formáció frappáns bemutatkozó előadását. Kedden ilyen-olyan feladatok formájában a médiával kapcsolatos alapismereteikről kellett számot adniuk. Igazi, szerkesztőknek való kihívás volt a sportoldal összeállítása, a totó kérdései sem voltak könnyűek. Ezután jött a feketeleves: a zsűri arra várt választ az ország számos településéről érkezett Ladik-csapatoktól, hogy miről, hogyan cikkeznek a megyei napilapok. A csapatok apróhirdetést írtak, rádióspotot készítettek, és aktívan részt vettek az Activity játékban is. Miként a megyei döntő után, az országos viadalról is ajándékokkal és élményekkel gazdagon távoztak a résztvevők.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!