Nyíregyháza hírei

2013.06.18. 17:12

A munkánál is fárasztóbb a hőség

Nyíregyháza – Most irigylem csak igazán azokat, akik légkondicionált irodában dolgoznak! – mondja Tóth Ferenc, aki jelenleg egy épület külső tatarozásán dolgozik a „brigádjával”. – A déli órákban pokoli meleg van, ezért hosszított ebéd- és munkaidőben dolgozunk.

Nyíregyháza – Most irigylem csak igazán azokat, akik légkondicionált irodában dolgoznak! – mondja Tóth Ferenc, aki jelenleg egy épület külső tatarozásán dolgozik a „brigádjával”. – A déli órákban pokoli meleg van, ezért hosszított ebéd- és munkaidőben dolgozunk. Talán hihetetlen, de a forróság olykor nagyobb megterhelést jelent a szervezetünknek, mint maga a munkavégzés! Feltesszük a fejfedőt és nagyokat kortyolunk a szódáspalackból, amikor megszomjazunk. Ha a nagy melegben napszúrást, hőgutát kapunk, vagy valaki „leájul” a létráról, esetleg balesetveszélyes helyzetet idéz elő a rosszullétével, máris megvan a baj, jobb ezt elkerülni!

A sógorom meggyet szed napszámban, tegnap majdnem leszédült a fáról! Az öcsém parkosítást végez, pecsenyevörösre sült már a napon! Érdemes komolyan venni a szabadban dolgozókra vonatkozó törvényi előírásokat és jó tanácsokat, mert egy kisebb fejfájás, szédülésre is végződhet tragédiával – mondta a kétgyermekes családfő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!