Nyíregyháza hírei

2013.06.03. 12:34

„Tisztában vagyunk a veszélyekkel”

Ugyan Anita (Kobold Anita) volt az első – és eddig az egyetlen – magyar nő, aki feljutott a Mount Everestre. A nyíregyházi származású hölgy 2009 után 2010-ben is meghódította a világ legmagasabb hegycsúcsát, az előző években pedig még három 8000 méter feletti hegycsúcsra is feljutott – ilyen teljesítménnyel a világon kevesebb mint harminc nő büszkélkedhet.

Ugyan Anita (Kobold Anita) volt az első – és eddig az egyetlen – magyar nő, aki feljutott a Mount Everestre. A nyíregyházi származású hölgy 2009 után 2010-ben is meghódította a világ legmagasabb hegycsúcsát, az előző években pedig még három 8000 méter feletti hegycsúcsra is feljutott – ilyen teljesítménnyel a világon kevesebb mint harminc nő büszkélkedhet. Tudja, milyen erők hatnak az emberi szervezetre 8 ezer méter fölött, tapasztalta, milyen nehéz racionális döntéseket hozni a hegyen.

A hegymászónő, aki több expedíción is részt vett Erőss Zsolttal, a Kelet-Magyarország keddi számában arról is beszél, hogy éli meg a magyar hegymászók tragédiáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!