Nyíregyháza hírei

2013.07.23. 11:52

Adomány a segítőknek

Közel egy millió forintnyi adományt kapott a kórház és a Kelet-Magyarországi Speciális Mentőegyesület.

Közel egy millió forintnyi adományt kapott a kórház és a Kelet-Magyarországi Speciális Mentőegyesület.

Fél millió forint értékben pulzoximétert kapott a kórház, és csaknem hasonló értékben speciális búvár kommunikációs eszközt, valamint égési sérülés ellátásban nélkülözhetetlen eszközt a Kelet-Magyarországi Speciális Mentőegyesület kedden Nyíregyházán.

Nagy István, a Mosolyért egyesület elnöke elmondta: korábban is segítettünk a speciális egyesületnek, és a helyi vállalkozókat tömörítő egyesületünk látva, hogy az adományok oda kerülnek, ahová szánták és tényleg jó célt szolgál, ezért most két adományt adtunk át, egyet a kórháznak, ahol a gyermekek kisebb mérete miatt volt szükség speciális pulzoximéterre, így szültéstől 40 kg. testsúlyig minden gyermeken lehet mérni ezt a fontos értéket.

Itt pedig a búvárok számára fontos kommunikációs eszközt tartottuk fontosnak, amint Vincellér Tibor elmondta, ezzel a mélyben dolgozó búvár, akinek a látótávolsága alig haladja meg az egy métert, a felszínen lévő segítőkkel tud kapcsolatban lenni. Dr. Papp István hozzátette, az égési sérülés ellátását segítő gél, akár egy napig is az égett emberen lehet, és egy fokozattal képes csökkenteni az égési sérülés súlyosságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!