Nyíregyháza hírei

2013.07.29. 19:48

Hat óránként másfél liter víz

Több volt-e a munkájuk a mentőknek a kánikulai hőség nyomán – kérdeztük meg dr. Pápai György ÉA regionális orvos igazgatót, aki érdeklődésünkre elmondta: bő húsz százalékkal több volt a vonulás a mai napon, ami a gyakorlatban azt jelentette, szinte egész nap mentek valahová.

Több volt-e a munkájuk a mentőknek a kánikulai hőség nyomán – kérdeztük meg dr. Pápai György ÉA regionális orvos igazgatót, aki érdeklődésünkre elmondta: bő húsz százalékkal több volt a vonulás a mai napon, ami a gyakorlatban azt jelentette, szinte egész nap mentek valahová. Kisebb karambolokat is hozott a fáradtság, és sok volt az összeesés. Ezek nem csupán az időseket érintették, hanem fiatalokat is. Tanácsolható mindenkinek, hogy gyaloglás közben viseljenek fejfedőt, ami megvéd a direkt sugárzástól. Vigyen mindenki magával flakonban ivóvizet, azon látja is, hogy mennyi folyadékot vett magához. A szokásos mennyiségtől többet célszerű inni, hat óránként másfél liter víz ajánlható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!