Nyíregyháza hírei

2013.08.30. 11:25

Az esélyesség terhe most nem nyomja a vállakat

Nyíregyháza - Zalaegerszegen mutatkozik be a legmagasabb osztályban, vagyis a szuperligában a Nyíregyházi TK férfi tekecsapata.

Nyíregyháza - Zalaegerszegen mutatkozik be a legmagasabb osztályban, vagyis a szuperligában a Nyíregyházi TK férfi tekecsapata.

A színházi babona szerint a jól sikerült főpróbát gyenge premier követi. Na már most, a Nyíregyházi TK a szlovákiai Nagysároson járva a múlt hétvégén olyan csapatfát (3563) produkált, mint a klub történetében soha semmilyen összetételű hatos, így aztán a fentiek szerint most gyengébb teljesítménynek kell következnie.

A helyzet azonban az, hogy szinte teljesen mindegy, milyen napot fog ki a szuperliga szombati nyitányán a férfi tekecsapat, hiszen ellenfele a bajnoki címvédő, világbajnokokkal teletűzdelt Zalaegerszeg lesz, idegenben. Már a szépségtapaszt jelentő egyéni pontszerzés, sőt, adott esetben a belső szettek gyűjtögetése is bravúrral érne fel – erre mondják, céljai, vagyis a biztos bentmaradás elérése érdekében az újoncnak nem ezt a mérkőzést kell megnyernie.

A bajnokcsapat keretéből két világbajnok, Claudiu Boanta és Kiss Tamás távozott, érkezett viszont egy harmadik, Botházy Péter. A nyíregyháziaknál Szegő Levente az új szerzemény, a csapat egyik legponterősebb embere, Hacker Dezső viszont nem áll rendelkezésre, így minden bizonnyal a Szlovenszki Tibor, Mogyorósi Péter, Hetei István, Szegő Levente, Kastura Zsolt, Finta Zoltán hatos lép pályára Egerszegen, ahol a nyíregyházi férficsapat 25 év eltelte után tér vissza a legmagasabb osztályba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!