Nyíregyháza hírei

2013.08.02. 13:07

MSZP-Sajtótájékoztató: A szocialisták elutasítják az etikai kódexet

Nyíregyháza - A májusi városi közgyűlésen egy olyan etikai, magatartási kódex létrehozását javasolta Halkóné dr. Rudolf Éva, melyet valamennyi képviselő és jelölő szervezet magára nézve kötelezőnek tarthat, és elősegítheti, hogy a képviselők a város ügyeivel foglalkozzanak, nem pedig pártpolitikai programokkal és mások lejáratásával.

Nyíregyháza - A májusi városi közgyűlésen egy olyan etikai, magatartási kódex létrehozását javasolta Halkóné dr. Rudolf Éva, melyet valamennyi képviselő és jelölő szervezet magára nézve kötelezőnek tarthat, és elősegítheti, hogy a képviselők a város ügyeivel foglalkozzanak, nem pedig pártpolitikai programokkal és mások lejáratásával. – A Fidesz által javasolt etikai kódex valódi célja, hogy szájkosarat tegyen az ellenzék szájára, ezért sem a kidolgozásában, sem az elfogadásában nem kívánunk részt venni – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Nagy László, az MSZP frakcióvezetője. Mint mondta, erről kibővített elnökségi ülésen döntöttek a szocialisták. – Az MSZP augusztusban felkeresi a Nyíregyházán működő politikai szervezeteket, hogy – a kétarcú etikai kódex alternatívájaként – megállapodást kezdeményezzenek velük az alapvető erkölcsi és magatartási szabályokról.

A frakcióvezető élesen bírálta a napokban postaládákba került „Minden kiderül!” című ingyenes, baloldalt lejárató szórólapot. – A ferdítésekkel és hazugságokkal teli kiadvány vélhetően fideszes műhelymunka, mégsem beazonosítható, hiszen nem tartalmaz impresszumot. Az MSZP eddig is, ezután is névvel, arccal vállalta véleményét, politikai álláspontját a kiadványaiban.

Dr. Moskovits Károly önkormányzati képviselő szerint az etikai kódex megalkotása jogi szempontból indokolatlan, felesleges, hiszen a btk. és a ptk. stabil védőbástyát jelent törvénysértések esetén. Úgy véli, a kódex az ellenzéki jogok csorbítását célozza, és a névtelen lejárató kiadványok térhódításának kedvez.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!