Nyíregyháza hírei

2013.09.06. 16:25

Forintok Zsófi gyógyulásához

Nyíregyháza - Csukrán Mihály, Újfehértó közismert sportembere gyűjtést szervezett a beteg kislány gyógykezeléséhez.

Nyíregyháza - Csukrán Mihály, Újfehértó közismert sportembere gyűjtést szervezett a beteg kislány gyógykezeléséhez.

Májusban derült ki a 9 esztendős Zsófiáról, hogy leukémiában szenved. A nyáron a lapunkban közreadtuk az édesanya, Deméné Kovács Marianna levelét, amelyben jószándékú emberek anyagi támogatását kérte, hiszen a gyógykezelés nagyon sok kiadással jár.

A kérést olvasta Csukrán Mihály, Újfehértó közismert sportembere is, aki segítő szándékkal papírdobozból egy perselyt készített, s bármerre is járt, gyűjtötte abba az önzetlen emberek adományait. Máskor is kezdeményezett már gyűjtést rászoruló gyermekeknek, az ifjú sportolóival pedig rendszeresen felkeresnek beteg apróságokat, hogy sok-sok ajándékkal kedveskedjenek nekik. Mint vallja, egyrészt kötelességünk segíteni bajban lévő embertársainkon, másrészt fontos a fiatalokat úgy nevelni, hogy megnyíljon a szívük a gondok, problémák láttán.

A „szeretetforintokkal” megtelt perselyt Csukrán Mihály pénteken adta át szerkesztőségünkben Zsófiának, aki széles mosollyal, jókedvűen vette át a perselyt.

– Szerencsére most „jól van” Zsófia, ezért is tudtam magammal hozni a szerkesztőségbe – mondta el lapunknak Deméné Kovács Marianna édesanya, majd beavatott bennünket a gyógykezelés menetébe is. – Négy kezelést írtak elő Zsófiának, most a harmadik közepén tartunk. Egy-egy kezelés meghatározott erősségű és számú kemoterápiából áll, illetve más-más gyógyszereket kell szednie. Négy napot vagyunk Debrecenben, majd tíz napot itthon töltünk, ha minden jó. A mosolya most jó kedélyt jelent, de sajnos, nem mindig ilyen az állapota. A kezelések után nagyon gyenge, egyszer még az eszméletét is elvesztette, az intenzív osztályra kellett vinni. Igaz, Zsófia mindig is vidám és mosolygós kislány volt, sohasem gondoltuk volna, hogy egyszer ennyire beteg lesz. Még a szép, éveken át növesztett haját is le kellett vágatni a terápia miatt, alig tudott belenyugodni ebbe. Az immunhiányos állapot miatt közösségben szájmaszkot kell viselnie.

Az elmúlt tanévben a harmadik osztályt még befejezte Zsófia a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában, de a negyedik osztályt már magántanulóként kezdte el az új tanévben. Az édesanyja egész nap otthon van vele, együtt tanulnak. Mint a kislány elmesélte, kedvenc tantárgya a matematika, még versenyen is indult. Lelkesen járt az iskolában a társas tánc foglalkozásokra is.

– Hadd köszönjem meg mindazok támogatását, akik valamilyen módon segítettek az elmúlt hónapokban bennünket – folytatta az édesanya. – Hálás vagyok a Kazinczy-iskolának, mert az intézményben rendezett gyűjtésből alakítottuk ki otthon a sterilszobát. Köszönöm Csukrán Mihálynak is az önzetlen fáradozást. Maga a gesztus többet jelent számunkra az összegyűjtött forintoknál, erőt ad az a tudat, hogy vannak körülöttünk segítőkész emberek. Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat, a gyógykezelést segítő forintokat.

M. Magyar László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!