Nyíregyháza hírei

2013.09.21. 14:57

Nézőpont: Róka Rudi lakást keres

<em>Adott egy jóindulatú lakástulajdonos, aki nem szeretne adót fizetni az albérlői után, így nem jelenti be, hogy új lakók költöztek az ingatlanába, valamint adott egy mindezt okosan kihasználó, első bekkre rendesnek látszó, de módfelett furfangos és sunyi lakáskereső, aki csak arra vár, hogy kifogjon egy ilyesfajta balféket</em>. Csáki Alexandra jegyzete.

Adott egy jóindulatú lakástulajdonos, aki nem szeretne adót fizetni az albérlői után, így nem jelenti be, hogy új lakók költöztek az ingatlanába, valamint adott egy mindezt okosan kihasználó, első bekkre rendesnek látszó, de módfelett furfangos és sunyi lakáskereső, aki csak arra vár, hogy kifogjon egy ilyesfajta balféket. Csáki Alexandra jegyzete.

Róka Rudi simulékony természete, lehengerlő udvariassága és közvetlensége nem kelt gyanút, a lakáskulcsokat átvéve még kezet is nyújt, tudván, hogy jó üzletet kötött, majd a főbérlő távoztával elégedett vigyorral dől hátra egyelőre kitűnő állapotban lévő foteljében: ó, jessz, innen addig el nem megyek, míg ki nem dobnak, sőt, még akkor sem. Megvárom, míg kikapcsolják a kényelmemet szolgáló áramot, gázt, elzárják a meleg vizet, majd sátrat bontok, s ahogy jöttem, úgy távozom; kifordított, üres zsebbel és észveszejtő hátralékkal magam mögött hagyom naiv és szánalomra méltó főbérlőmet.

Ismerős? Nem? Akkor önök a szerencsések közé tartoznak, pedig nem rendhagyó történet ez, csak a mi utcánkban hárman meséltek hasonlóról, közben kétségbeesett arccal rázták a fejüket, s fennhangon magukat szidva azon tépelődtek, hogy lehettek ekkora igavonó barmok, hogy vághatták át őket ilyen csúnyán azok, akik eleinte olyan rendesnek és tisztességesnek tűntek...

Jó lenne ilyenkor valami okosat mondani, de mégis mit? Hogy valóban azok voltak, míg ki nem használtak, és fizetési felszólítások kötegének és egy lelakott otthonnak hátat fordítva el nem tűntek?

- Csáki Alexandra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!