Nyíregyháza hírei

2013.09.26. 11:55

RÉV-be ért a drogprevenciós program

Nyíregyháza - Véget ért a Regionális Érdekvédelmi Alapítvány (RÉV) Iránytű – megyei komplex ifjúsági munkaerő-piaci és drogprevenciós programja.

Nyíregyháza - Véget ért a Regionális Érdekvédelmi Alapítvány (RÉV) Iránytű – megyei komplex ifjúsági munkaerő-piaci és drogprevenciós programja. A kétéves projekt a Nyíregyházi, Kisvárdai, Nyírbátori kistérség és Baktalórántháza 12–29 év közötti fiataljait célozta meg azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson az életpálya-tervezésben, visszavezesse őket az iskolarendszerű képzésbe, a munka világába, valamint személyre szabott tanácsadással előzze meg és fejlessze a drogfogyasztással szembeni védekező képességüket. A program közel 79 millió forintos európai uniós és állami támogatásból valósult meg.

– A személyiség- és kompetenciafejlesztő, pályaorientációs tanácsadásunkon százötvenen vettek részt, míg a drogprevenciós programokkal 200 fiatalt értünk el, akiknek felét be is vontuk a foglalkozásokba – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Szegedi Sándor, a projekt vezetője, s hozzátette: hetvenöten vettek részt nem projekt által finanszírozott tanfolyamokon, vállaltak munkát, voltak jelen kortárs-segítő és családi életre nevelő programokon, valamint harmincegy intézménnyel, szervezettel alakítottak ki együttműködést.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!