Nyíregyháza hírei

2013.10.10. 12:52

„Közkút került a gépezetbe”

Nyíregyháza - V@rosvitázóink többek között a jósavárosi piac elrendezéséről írták meg véleményüket.

Nyíregyháza - V@rosvitázóink többek között a jósavárosi piac elrendezéséről írták meg véleményüket.

 „Az elmúlt hetekben meglepve tapasztalom, hogy a jósavárosi piacon csak a változás állandó. Éveken át mindenkinek jó volt, ahogy volt, de mostanság egy láthatatlan rendező a saját szájíze szerint pakolgatja az árusorokat, így előfordul, hogy a kofák nem egymással szemben kínálják portékájukat, hanem egymás után. Az ilyen sorokba persze a vásárló nemigen jut be, de úgy tűnik, „a nagy rendező” számára ez nem szempont. A magam részéről én alkalmazkodom minden helyzethez, a tojásoson és a csalamádéson kívül nem vagyok márkahű, bocsánat, kofahű” – írta Száraz Attila, majd így folytatta: „Mégis klaviatúrát ragadtam, mert a közkút kiverte nálam a biztosítékot.

Pontosabban az, aki úgy helyezett el két padsort, hogy alig lehetett bejutni közéjük, mert útját állta az embereknek a kék víznyerő. Eddig valahogy sikerült úgy alakítani az árushelyeket, mintha nem is létezne, most azonban közkút került a gépezetbe...” Állandó v@rosvitázónk azt is tudni akarta, hogy a jósavárosi piac szerdai és pénteki nyitvatartása továbbra is ábránd marad-e.

Kérdéseire Rendes Sándor sajtószóvivő válaszolt, aki a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. észrevételeit tolmácsolta.

Ideiglenes helyzet

„A Búza téri Piaccsarnok felújításának ideje alatt a Korányi Frigyes utcai vásártéren igyekszik helyet biztosítani a NyírVV Kft. a virágárusoknak, ezért kellett több asztalt elhelyeznünk – különösen, hogy közeleg a Halottak napja–, amely a zsúfoltság benyomását keltheti. Igyekeztünk mindenki számára fedett helyet kialakítani, így a tető alakzatát követi az asztalok elhelyezése. Ez természetesen ideiglenes helyzet, ha elkészül az új piaccsarnok szellősebb és rendezettebb képet mutat majd a Jósavárosi Piac is.

A közkutak évtizedek óta ugyanazon a helyen vannak, valószínűleg az új elrendezés tette ezeket szembetűnőbbé, zavaróvá. A nyitvatartással kapcsolatos észrevételt társaságunk támogatja, de mivel ez a vásárhely minden nap nyitva áll, az eladók döntése, hogy mely napokon árusítanak.”

Cservenyák Katalin a Búza téri piaccal kapcsolatban írta nekünk: „Szerintem sikerült ügyesen megoldani, hogy a felújítás ideje alatt is zökkenőmentesen lehessen vásárolni a régi-új helyen. Örülök, hogy minden héten ugyanott találom a kedvenc árusaimat, és nem kell felesleges bolyongással töltenem az időt.”

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!