Nyíregyháza hírei

2013.11.27. 10:08

Legendás tanáraink: Szekér tanár úr bámulatos röppályája

Nyíregyháza -  Legendás tanárokat szeretne bemutatni új kezdeményezésével a Kelet-Magyarország. Arra kérjük Tisztelt Olvasóinkat, hogy küldjék el annak a pedagógusnak a nevét, akiről úgy gondolják, ott a helye ezen a képzeletbeli tablón.

Nyíregyháza -  Legendás tanárokat szeretne bemutatni új kezdeményezésével a Kelet-Magyarország. Arra kérjük Tisztelt Olvasóinkat, hogy küldjék el annak a pedagógusnak a nevét, akiről úgy gondolják, ott a helye ezen a képzeletbeli tablón. A tanár mellett kérjük feltüntetni az iskola nevét, ahol tanítanak vagy tanítottak (ez lehet általános, középiskola vagy felsőoktatási intézmény), valamint néhány mondatos leírást, amely indokolja a választást. Bárki jelölhet: aki még valamelyik iskola diákja, és aki már rég „kinőtt” az iskolapadból. A javasolt tanárok lehetnek olyanok, akik már csak emlékeinkben élnek, lehetnek nyugdíjasok, és olyanok, akik még most is oktatnak.

– Bár magyar-történelem szakon végeztem, nekem, „beduinként” egy testnevelő, Szekér László emelkedik ki a tanárok közül – révedt a múltba Ladányi Tóth Lajos. – A jósága, az embersége egyből megérintett a főiskolán, aztán újságíróként röplabdaedzői oldaláról is megismerhettem. Nem szimplán tréner volt, hanem olyan személyiség, akire tiszta szívből felnéztek a tanítványai. Nem pusztán a saját nevelésűek sokaságát (Botos Fruzsinát, Adorján Anikót, Gaál Mariannt) varázsolta el lényével, a messziről igazoltak (Szabó Judittól Forgó Bettináig) úgyszintén rajongtak érte. Mindenkihez volt jó szava, edzőtársával, Kolozsi Jánossal olyan párost alkottak, akiket összekötött a jó kedély, a szenvedély és a barátság. Két éve ment el Laci bácsi, fájdalmasan korán hagyott itt bennünket. Ugyanakkor számomra felejthetetlen a tanári gondoskodása, a lenyűgöző realitásérzéke, a hamisítatlan füstölgése, a bámulatos röppályája és az utánozhatatlan mosolya.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!