Nyíregyháza hírei

2013.11.11. 14:41

Nem vásárolhat bárki légfegyvert

Nyíregyháza - Sok tévhit kering a fegyvertartási engedélyekkel vagy a fegyvervásárlási lehetőségekkel kapcsolatban.

Nyíregyháza - Sok tévhit kering a fegyvertartási engedélyekkel vagy a fegyvervásárlási lehetőségekkel kapcsolatban.

– Csakis felnőtt vásárolhat légfegyvert, téves tehát az a felfogás, hogy nincs korlátozva, életkorhoz kötve mindez – szögezte le Plavecz János megyei fővadász. – A kiskorú csak felnőtt jelenlétében használhatja a légfegyvert, azt is csupán lőtéren. Nem lehet a légfegyver kezdősebessége 170 m/sec, a torkolati energiája nem haladja meg a 7,5 joule-t. Amely ettől nagyobb érték, a birtokosa fegyverrel és lőszerrel él vissza – nyomatékosította a megyei fővadász, valamint azt is elmondta, hogy a lőfegyvertartási engedélyek visszavonásig hatályosak.

Nem szükséges a lőfegyverek otthoni tárolásához a lemezszekrény, elegendő a külső erőhatásnak is ellenálló anyagból készült és biztonsági zárral ellátott bármilyen egyéb szekrény is. A fegyver tartására jogosult az állandó lakásán kívül üdülőjében, nyaralójában, vagy egyéb olyan helyen is tárolhatja ott tartózkodásának időtartamára lőfegyvereit, amely helyet rendszeresen, vagy időszakonként visszatérően felkeres.

- KM–LTL -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!