Nyíregyháza hírei

2013.11.20. 08:49

Ünnepre hangol az egész város

Nyíregyháza - Az ünnepvárás jegyében az idei évben is színes vásári kavalkád várja Nyíregyháza belvárosában a városlakókat és az érdeklődő vendégeket.

Nyíregyháza - Az ünnepvárás jegyében az idei évben is színes vásári kavalkád várja Nyíregyháza belvárosában a városlakókat és az érdeklődő vendégeket. – November 22-étől a főtér a karácsonyvárás méltó helyszínévé válik. A belváros karácsonyi díszbe öltözik, az ünnepi fényár, az óriás fenyőfa, a forgatagra felállított faházak, a karácsonyi illatok és a zene az ünnep varázslatát idézik – mondta Szabó Edina, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. sajtószóvivője.

– Az idei év fontos újdonsága, hogy a Kossuth tér templomhoz közeli részén egy 200 négyzetméteres műjégpálya nyílik melegedőkkel.

A Kossuth téren kizárólag az ünnepekhez kapcsolódó építmények, a Mikulásház, a színpad, a betlehem és az adventi koszorú kap helyet, míg a vásározók a korábbi évhez hasonlóan a Dózsa György utcán árulhatnak. – Kiválasztásuknál fontos szempont volt, hogy csak a karácsonyi hangulathoz illeszkedő standokat állíthassanak fel, így több mint 35 árusítási helyszínen kínálnak hagyományos kézműves és iparművészeti alkotásokat, karácsonyi ajándékokat, csillogó fenyődíszeket.

Érthetetlen elutasítás

Az Állatbarát Alapítvány a legnagyobb közösségi portálon adta hírül, hogy 13 év után, nem kaptak helyet. – A Karácsonyi forgatagban idén azok az árusok és szervezetek vesznek/vehetnek részt, akik megfelelnek a NyírVV Kft. által kiírt, a karácsonyi ünnepkörhöz szorosan kapcsolódó pályázati kiírásban foglaltaknak. Ez vonatkozik az Állatbarát Alapítványra éppúgy, ahogy az összes elutasított pályázóra – indokolta a szóvivő a döntés hátterét.

– Megdöbbentett mindannyiunkat a döntés, mert egy több mint egy évtizedes hagyomány szakad meg ezzel – kommentált Bornemisza Andrea, az alapítvány kuratóriumának elnöke. – Azért sem értjük az elutasítást, mert tavaly az ugyanilyen tartalmú pályázatunk nyert, az idén nem, s azok az adományok (könyvek, cd-k, használati tárgyak, játékok, műszaki cikkek), melyeket az Adj egy tárgyat az állatokért akciónkban kaptunk, sok száz, ezer családnak jelentenek karácsonyi ajándékot, megfizethető áron. A jótékony célú adományozást és az ajándékozást ötvözzük, ami még inkább erősíti a karácsony igazi üzenetét: a szeretetet, a gondoskodást, az egymásra odafigyelést.

KM-BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!