Nyíregyháza hírei

2013.12.21. 09:41

Láttak örömteli mosolyt az arcokon

Nyíregyháza - Száz zsák ruha, és ötven köbméter tűzifa érkezett adományként a Huszár-telepre.

Nyíregyháza - Száz zsák ruha, és ötven köbméter tűzifa érkezett adományként a Huszár-telepre.– Békés, szép karácsonyra készülünk, és a most kapott adománnyal örömtelibb lesz az ünnep – mosolyodott el Lakatos Anna, karján a legkisebb, 2 éves gyermekével. A lábánál lévő hatalmas zsák ruhát rejtett, a hatalmas tüzelőhalom még arra várt, hogy hazavigyék. – Van még egy 8, egy 5 és egy 4 éves gyermekünk. A többiekkel már megbeszéltük, hogy amelyik ruha nekünk nem kell, azt egymás között elcseréljük.

– A „Lássunk egy mosolyt az arcokon!” elnevezésű karitatív akció keretében 100 zsák ruhát és 50 köbméter tűzifát kaptak a Huszár-telepen élő családok pénteken.

– A mostani adománnyal szerettük volna egy kicsit szebbé tenni a telepen élők karácsonyát, a ruhákat a Roma Nemzetiségi Önkormányzat gyűjtötte, a faanyagot pedig a Nyír-Komplett Kft. ajánlotta fel, akik a városrész felújításában is részt vesznek – árulta el lapunknak dr. Török László, az Alkossunk Várost Alapítvány elnöke. – Hiszünk abban, hogy itt is látunk mosolygó arcokat, és nem csak az a kép jellemezi a telepet, ami sokakban él! – tette hozzá.

Csorba Miklósné, a nemzetiségi önkormányzat elnöke arról beszélt, az adományátadás egy folyamat része, szeretnék rendszeressé tenni az adakozást. – Elkezdődött 82 lakótelepi lakás felújítása, ez lesz a legnagyobb ajándék. A mi feladatunk, hogy óvjuk és vigyázzunk rá, ahogy a játszótérre is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!