Nyíregyháza hírei

2013.12.23. 12:56

Mosolyok és örömkönnyek

Kálmánháza, Petőfitanya - Olvasóink ajándékai láttán a lányok felderültek, a szüleik meghatódtak.

Kálmánháza, Petőfitanya - Olvasóink ajándékai láttán a lányok felderültek, a szüleik meghatódtak.

Jó érzés volt vasárnap a Kelet-Magyarország szerkesztősége és az Inform Média Kft. Jézuskájának nagykövete lenni Petőfitanyán a Reszler családnál. Ezt annak köszönhettem fotóriporter kollégámmal együtt, hogy önzetlen és segítőkész olvasóink, illetve vállalkozók jóvoltából közösen örökre felejthetetlenné varázsolhattuk a család idei karácsonyát. Felhívásunk után ugyanis szinte a megye minden részéből érkeztek adományok, telefonhívások, hogy szép legyen a sok betegséggel küzdő családtagok ünnepe. Érkezett például csomag Nagyszekeresről, ajánlottak fel pénzbeli segítséget Ibrányból, Nagyecsedről, Nyíregyházáról, továbbá rengeteg tartós élelmiszert, játékot, ruhát hoztak be személyesen olvasóink, akiknek ezúton is hadd mondjunk köszönetet jószívűségükért.

Délelőtt érkeztünk meg a családhoz, s arra kértük a szülőket és a gyermekeket, hogy amíg kipakoljuk a meglepetéseket az étkezőben, addig tartózkodjanak bent a szobában. Bár karácsonyfa természetesen még nem állhatott a lakásban, de az adventi koszorún már mind a négy gyertya égett, amikor csengettyűvel jeleztük, hogy be lehet jönni, mert megérkezett a Jézuska.

Kicsik és nagyok félve, megszeppenve, a várakozás izgalmával léptek be az étkezőbe. Szavakkal nem lehet leírni, hogy mennyire meglepődtek, amikor meglátták: a szétnyitott asztalon alig fért el a rengeteg ajándék, az asztal mellett további zsákok is várták, hogy felfedezzék majd tartalmukat a háziak.

Sorba vettük az ajándékokat: először azokat, amelyek az asztmás gyermekek gyógyulását segítik, majd szó volt a tartós élelmiszerekről, az édességekről, a ruhaneműkről, s természetesen egy kis erszényben átadtuk az édesanyának a felajánlott forintokat is. A 17 éves Mária örült a tévének, amit aztán hamarosan be is szereltünk a rossz készülék helyére, az 5 éves Kitti pedig a rajzkészletet és kifestőt rejtő ajándéktáskák tartalmával ismerkedett meg.

Utoljára hagytunk két személyes ajándékot, de hogy ne legyenek azonnal felismerhetőek, be is csomagoltuk azokat. A két leány nagy izgalommal tépte fel a csomagolópapírt, s örömük határtalan volt: Kitti autós babát kapott, Mária pedig egy tabletet.

A további részletek a Kelet-Magyarország 2013. december 24-i számában, valamint a lap digitális változatában is olvashatóak szintén 2013. december 24-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!