Nyíregyháza hírei

2014.01.28. 12:57

Egy kicsit meglestük a felújítást

Nyíregyháza - Kíváncsi szemektől elzárva folyik a havazás ellenére Nyíregyházán, a VMK épületének felújítása.

Nyíregyháza - Kíváncsi szemektől elzárva folyik a havazás ellenére Nyíregyházán, a VMK épületének felújítása. A város képét meghatározó építmény, egykor a műsorkalauzon is ikonként szerepelt, sokaknak talán szokatlan lesz az új forma. Erről már jelentek meg híradások. Mint ismeretes, a nyíregyházi művelődési központ épületének rekonstrukciójára európai uniós pályázati támogatással csaknem 2 milliárd forintot fordíthat a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely önkormányzata.

A Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum korszerűsítésére és funkcióbővítésére összesen mintegy 1 milliárd 955 millió forintot költhet a helyhatóság. Ebből az uniós támogatás meghaladja az 1 milliárd 684 millió forintot, ez a költségek 86,12 százalékát teszi ki.

A munkálatok, amelyek még az idén befejeződnek, a művelődési központ mellett érintik a szomszédos Kodály Zoltán Zeneiskola egy részét, továbbá a Városi Galéria, a Pál Gyula Kiállítóterem és a Kölyökvár épületét is.

Kialakítanak például több mint 1700 négyzetméter közösségi és 1100 négyzetméter multifunkcionális teret. Különböző rendezvények tartására létesítenek egy majdnem 700 négyzetméteres úgynevezett mobil teret. A rekonstrukció természetesen érinti a kiszolgálóhelyiségeket is. Amit biztosan tudni lehet az új külsőről, látványa alapján két széles lépcsősorral kapcsolódik a talajhoz, megjelenése a lebegés látszatát kelti.


Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!