Nyíregyháza hírei

2014.01.10. 12:52

Előfizetőnk kérdez: Ki számít védendő felhasználónak?

Nyíregyháza - Január elsejétől szerepel a víziközmű-szolgáltatási törvényben a kifejezés.

Nyíregyháza - Január elsejétől szerepel a víziközmű-szolgáltatási törvényben a kifejezés. „Hallottam már, hogy vannak szolgáltatók, ahol külön bánásmódban részesítenek egyes fogyasztókat. Hogy lehetséges ez? Konkrétan a Nyírségvízre gondolok, úgy tudom, náluk védelmet élveznek egyesek. Kérem, járjanak utána!” – fordult szerkesztőségünkhöz hűséges előfizetőnk, Szabó Lajos. Nos, a Nyírségvíz Nyíregyháza és Térsége Víz- és Csatornamű Zrt. illetékesének reagálásából kiderül, hogy pontosan mit is értenek a „védendő felhasználó” kifejezés alatt.

– Ez egy újszerű fogalom – jegyezte meg elöljáróban Matyasovszkiné Buri Adrienn kommunikációs referens. – Január elsejétől szerepel a víziközmű-szolgáltatási törvényben a „védendő felhasználó” kifejezés. Ebbe a tág fogalomkörbe tartoznak a szociálisan rászorulók, valamint a fogyatékkal élők. Fontos tudnivaló: a felhasználó saját magának kérheti a szolgáltatónál, hogy felvegyék a csoportba. Ugyanakkor különböző dokumentumokkal kell tudnia igazolnia a rászorultsági jogosultságát.

Hogy pontosan melyek a részletes feltételek, azt a közeljövőben elfogadandó végrehajtási kormányrendelet tartalmazza majd.

– A rendelet megjelenését követően társaságunk honlapján elérhetőek lesznek a nyilvántartásba vétellel kapcsolatos információk, és természetesen a sajtó útján is tájékoztatást nyújtunk.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!