Nyíregyháza hírei

2014.01.16. 17:46

Folytatása következik

Nyíregyháza - Csak a MÁV-fejlesztés után véglegesítik a Korányi úton a forgalmi rendet.

Nyíregyháza - Csak a MÁV-fejlesztés után véglegesítik a Korányi úton a forgalmi rendet.A Korányi úti kerékpárúttal kapcsolatosan több jelzés is érkezett a v@rosvitára, Száraz Attila kérdéseket is megfogalmazott.

– A kerékpárút a sorompónál ér véget. A naiv szemlélő aligha érti, hogy a Korányi úti kerékpárút és a Blaha Lujza sétány egy 60-80 méteres szakaszon miért nincs összekötve. A másik gond, hogy a Blaha Lujza sétányra erről behajtani tilos. Kíváncsi lennék, hogy a tervező mit gondolt, hova tűnnek el a kerékpárosok a vasúti átjáró környékén? És még egy felvetés: nincs egy kis festék egy gyalogos átkelőhelyre? Nem hiszem el, hogy egy illetékesnek sem tűnt fel, hogy a vasútállomás felől a Blaha Lujza sétányra és vissza jelentős a gyalogosforgalom. Nem kellenének előjel­ző táblák? – kérdezte levelezőnk.

Vasúti átkelő épül

Rendes Sándor sajtószóvivő azt írta: a Korányi kerékpár-gyalogút nem azért ér véget a vasútnál, mert a tervező vagy a város „elfelejtette” tovább tervezni és összekötni a Blaha Lujza sétánnyal, hanem mert a MÁV fejlesztései között szerepel a közeljövőben egy új vasúti átkelő kiépítése, amely tudomásuk szerint akár egy aluljáró létesítését is jelentheti. „A tervek véglegesítése után áll módjában a városnak, hogy az említett közlekedési csomópont forgalmi rendjének megváltoztatását kezdeményezze, hiszen értelmetlen lenne most több tízmillió forintot költeni egy biztosan felszámolásra ítélt fejlesztésre. Természetesen a balesetek megelőzésének érdekében megfelelő forgalomtechnikai eszközökkel, valamint tájékoztató, figyelmeztető táblákkal fel fogjuk hívni a kerékpárosok figyelmét arra, hogy a vasúti átjáróban, illetve a Kemecsei út átkelési szakaszán fokozottan ügyeljenek a KRESZ által előírt szabályok betartására” – írta a szóvivő.

A jelzőtáblákkal és a gyalogos-átkelőhely kiépítésével kapcsolatosan Dicső Péter, a NYÍRVV Kft. közterület-kezelési és közlekedési irodájának csoportvezetője azt mondta, a Blaha Lujza sétányon gyalog-kerékpárút működik, amely lehetővé teszi mind a gyalogosok, mind pedig a kerékpárosok biztonságos közlekedését az útszakaszon. – A Kemecsei út és a Blaha Lujza sétány kereszteződéséből sajnos valóban eltűnt a közúti jelzőtábla, melyet haladéktalanul pótolni fogunk – mondta és hozzátette: az érintett szakaszon a tervezett vasúti korszerűsítés miatt egyelőre nincs tervben gyalogátkelőhely kialakítása.

km-sza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!