Nyíregyháza hírei

2014.03.24. 08:01

Korszerűtlen lakásaink

Nyíregyháza - Több mint egymillió társasházi lakás vár korszerűsítésre Magyarországon.

Nyíregyháza - Több mint egymillió társasházi lakás vár korszerűsítésre Magyarországon. Tartósan lelas­sult a hazai társasházi és lakásszövetkezeti lakásállomány természetes megújulása az új építkezések visszaesése és stagnálása miatt, miközben a meglévő lakásoknak már mintegy fele vár felújításra. A saját kezdeményezéssel történő társasházi korszerűsítéseket és fejlesztéseket kívánja ösztönözni az OTP Bank az immár hatodik alkalommal meghirdetett társasházi pályázata, amely vissza nem térítendő támogatással segíti az öngondoskodást választó lakóközösségeket fejlesztési céljaik megvalósításában.

Lelassult a megújulás

Annak ellenére, hogy a KSH 2013-as évről készített legfrissebb jelentése szerint a többlakásos társasházak építése területén megállt a visszaesés, tavaly alig 2600 új társasházi lakást vettek használatba Magyarországon. Mindez azt jelenti, hogy tartósan lelassult a magyarországi lakásállomány megújulása. Eközben felmérések szerint a teljes, mintegy 2,1 millió darabra tehető társasházi és lakásszövetkezeti lakásállománynak mintegy 50 százaléka korszerűsítésre vár.

További részletek a KELET.HU-n és a Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!