Nyíregyháza hírei

2014.03.09. 13:57

Nyíregyházán is tanult a kormányzó

Ungvár, Nyíregyháza - Kárpátalja új vezetője jól beszéli a nyelvünket, hiszen az édesanyja magyar.

Ungvár, Nyíregyháza - Kárpátalja új vezetője jól beszéli a nyelvünket, hiszen az édesanyja magyar.Egyre többször szerepel a hírekben Valerij Luncsenko, akit a közelmúltban nevezett ki Kárpátalja megye kormányzójává Olekszandr Turcsinov ideiglenes ukrán elnök.

Az viszont már nem szerepel a híradókban, hogy a Batykivscsina (Haza) párt huszti parlamenti képviselőjének magyar az édesanyja, maga is jól tud anyanyelvén, a főiskolát pedig Nyíregyházán végezte el, s amikor otthon tartózkodik, a huszti katolikus templomba jár.

Tavaly a kezdeményezésére állítottak emléktáblát Kölcsey Ferencnek Huszton, a várhegy lábánál.

Valerij Luncsenko 1982. október 13-án született Huszton.

Diplomák és politika

A Drohobicsi Ivan Franko Állami Pedagógiai Főiskolán szerzett marketingmenedzseri szakon diplomát. Tanulmányait a Nyíregyházi Főiskolán folytatta, ahol a magánvállalkozás szakon szerzett képesítést. Ezt követően a harkivi egyetem közlekedéstudományi szakán az autógazdaság volt a szakterülete.Tanulmányi eredményei kiválóak voltak.

2007 és 2010 között logisztikával és autódiagnosztikával foglalkozott egyéni vállalkozásban. 2010 decemberétől a Huszti Városi Tanács ügyvezetője.

Politikai karrierje 2009-ben kezdődött, amikor a Változások Frontja Párt (Front Zmin) huszti városi elnökének választották. 2010. október 31-én választások útján bekerült Kárpátalja megye közgyűlésébe mint a Változások Frontja Párt képviselője.

2012 novemberében a Batykiv­csina (Haza) Párt színeiben került be Ukrajna Legfelsőbb Tanácsába képviselőként.

Nős, egy kislányuk van.

KM-GYL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!