Nyíregyháza hírei

2014.03.12. 12:30

Universitas-gyűrűt ért a ruhakollekció

Nyíregyháza - Pályázati kiállítást rendeztek a növendékek alkotásaiból a Művészeti Szakközépiskolában.

Nyíregyháza - Pályázati kiállítást rendeztek a növendékek alkotásaiból a Művészeti Szakközépiskolában. Pályázati kiállítással egybe kötött díjátadót tartottak kedden a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola hangversenytermében. Mint az intézmény igazgatójától, dr. Veréb Józseftől megtudtuk, a képző- és iparművészeti tagozaton is hagyomány, hogy az elmúlt egy esztendő legjobb pályázati munkáiból kiállítás nyílik.

– A versenyzők textil, dísz­lettervező, kerámia, szobrászat, fotó és grafika kategóriákban nevezhettek a nagyszabású megmérettetésre. A három legjobb pályamunkát hirdetjük ki, az első helytől a harmadikig haladva 15 ezer, 10 ezer és 7,5 ezer forint jutalmat kapnak ők hárman.

– Ami viszont minden diákunk álma – és bármiféle anyagi juttatástól jobban akarják –, az az Universitas-gyűrű, amit az idén a Kaposvári Egyetem általános és művészeti dékánhelyettese, dr. Balvin Nándor ítél oda egy diákunknak különdíjként – folytatta az intézmény vezetője, majd hozzátette, hogy ez a nem mindennapi rektori gyűrű a sikerhez vezető utat jelképezi, ez is van belevésve: Rögös az út a csillagokig. Az idén Havasi Tamás grafikusművész, a Nyíregyházi Főiskola Vizuális Kultúra Intézetének docense és Zagyva László szobrászművész zsűrizte az alkotásokat.

– Amit mindenképp szem előtt tartunk, az a remekművek minősége, az elgondolás és annak megvalósítása, emellett a gondos megépítés, illesztés és összeszerelés – nyilatkozta Havasi Tamás.

Mindent megnyert

Az eredményhirdetéskor az Universitas-gyűrűt és az első helyezéssel járó díjat Kocsis Emese vehette át.

– Textil szakos végzős hallgatóként külön elismerés, hogy utolsó évemben értem el ezt a remek sikert. Művemben a 21. századi látványépítészet inspirált és az előzetes tervekből Vajda Mária tanárnő támogatásával egy ruhakollekciót készíthettem. Az Iparművészeti Egyetem textil szakára szeretnék jelentkezni, és később divattervezőként tevékenykednék – mondta Emese.

KM-SA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!