Nyíregyháza hírei

2014.04.24. 13:41

Leszűrik a tanulságot is

Nyíregyháza - Ötödször rendez szűrőnapot a Nyíregyházi Első Lions Club – ezúttal a Korzónál pénteken.

Nyíregyháza - Ötödször rendez szűrőnapot a Nyíregyházi Első Lions Club – ezúttal a Korzónál pénteken.

Az országos Lions Nap keretén belül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Oktatókórház és a Nyíregyházi Első Lions Club szervezésében már ötödik alkalommal rendeznek szűrőnapot 14–16 óráig Nyíregyházán, a Korzó Bevásárlóközpont déli oldalánál.

A megnyitóra várják dr. Kovács Ferencet, Nyíregyháza polgármesterét, dr. Adorján Gusztávot, az SzSzBMK vezérigazgató-helyettesét, Magyar Lászlót, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének Kormányzóját, Belus Erikát, a Nyíregyházi Első Lions Club soros elnökét és dr. Szabó Éva ortopéd sebész főorvost, a szűrőprogram koordinátorát.

– A programnak több helyszíne lesz: ilyen a kórház által biztosított szűrőbusz, aztán a Nagy Imre téren felállított két szabadtéri sátor, valamint a Korzó Bevásárlóközpont második emeletének elkülönített része – említette Belus Erika.

A szűrőbuszban a szemészeti osztály részéről dr. Tsorbazouglu Alexis főorvos szemnyomásmérést és szemfenékvizsgálatot végez. A szabadtéri sátrakban a belgyógyászat oldaláról dr. Gaál Zsolt főorvos és dr. Papp Zsuzsanna főorvosnő szervezésében a diabetológiai munkacsoport munkatársai vércukor- és koleszterinszint mérést tartanak, illetőleg életmódtanácsokat adnak a cukorbetegség, a magas vérnyomás és az elhízás megelőzéséért.

Számítógépes talpvizsgálat

Dr. Jeneiné Makrai Erika felügyelete mellett a Zay Anna Egészségügyi Szakközépiskola hallgatói vérnyomásméréssel segítik a program sikerét. Dr. Szabó Éva ortopéd sebész főorvos a láb statikai rendellenességeit vizsgálja. A számítógépes talpvizsgálatot Weinrauch Károly, a Revita Group Kft. ügyvezető igazgatója és Weinrauch Renáta szakasszisztens végzik.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!