Nyíregyháza hírei

2014.05.22. 11:35

Ex-zrínyisek a színpadon

Nyíregyháza - Mindenki által jól ismert, igényes dalok csendülnek fel a koncerten.

Nyíregyháza - Mindenki által jól ismert, igényes dalok csendülnek fel a koncerten. A Zrínyi Ilona Gimnázium hírnevét 14 éven át öregbítette a ZIG Singers. Az iskola kórusa kezdetben csak az épület falai között szerzett örömet az éneklőknek és a hallgatóságnak, ám a tehetség utat talált magának és a ZIG Singers városi és megyei rendezvények rendszeres fellépője lett, országos tehetségkutatókon is megmutatták magukat a fiatalok, akiket dr. Bánhidiné Maróti Magdolna kovácsolt csapattá.

Most, sok évi szünet után a kórus ismét összeáll, hogy május 24-én egy egész estés koncerten mutassák meg, miért is arattak anno hangos sikereket. A bujtosi csarnokban hatvan énekes lép majd színpadra zenekari kísérettel. Az előzenekar a Hang-Szín Tanoda lesz, a koncert repertoárja pedig az énekkar teljes, közel másfél évtizedes működését felöleli.

– Igyekeztünk mindenki által jól ismert, igényes dalokat válogatni, így felcsendül a La Bamba, a Banán ballada, a Gotham City, a Like a Prayer, a Let the sunshine, a We are the world, lesz egy Rihanna-duett, de a közönség hallhatja a Soop soop song-ot és a sokat játszott Happy-t is – mondja a kórus vezetője. – A zenekar 14 évig működött, így természetes, hogy akik kezdetben voltak tagok, nem ismerik a későbbieket és fordítva. De ez sem jelent akadályt: már remekül összecsiszolódott a társaság, így biztos vagyok abban, hogy különleges zenei élményben lesz részük azoknak, akik május 24-én velünk töltik az estéjüket – mondja Bánhidiné Maróti Magdolna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!