Nyíregyháza hírei

2014.05.15. 08:14

Parkolók a fedett patakon

Nyíregyháza - Nagy a sürgés-forgás: kétségkívül ez most a megyeszékhely legnagyobb munkálati terepe.

Nyíregyháza - Nagy a sürgés-forgás: kétségkívül ez most a megyeszékhely legnagyobb munkálati terepe. Az Ér-patakot a környéken élők nemes egyszerűséggel Gangesznek hívják. Nos, a nyíregyházi Érkertben található Gangesz környékén most akkora a mozgolódás, mintha Indiában lennénk. Abban bíznak a lakók, hogy belátható időn belül véget érnek a munkálatok, és addigra jelentősen nő a komfortérzetük. Addig is türelmesnek kell lenniük, más választásuk nincs.

Szakértői vizsgálat

Mi tagadás, sokan morgolódnak az Érkerti lakótelep komplex beruházásának körülményei és következményei miatt. Akkora széles nyomtávú lánctalpas munkagép dolgozik a patak partján mostanság, hogy amiatt az utat le is kellett zárni.

A közeli kisbolt előtt egy járókelő szerint „ha annak idején gondot fordítanak az állagmegőrzésre, most nem kellene hatalmas pénzeket kifizetni”. A kisboltban a kiszolgáló hölgy azt tolmácsolja, amit a vevőktől hallani lehet. Eszerint nem tudnak az egészről szinte semmit, kevés az információ, aggasztja az ott élőket a befedésre ítélt patak.

A városházához fordultunk az érkerti helyzetet illetően: Rendes Sándor sajtószóvivő reagált a lakóktól érkező aggodalmakra az önkormányzat részéről:

– Összesen 38 új parkolóhely jön létre a patak igen kis szakaszának lefedésével. Természetesen a tervezéskor ennek környezeti hatásait is vizsgálták a szakértők, a befedéssel az élővilág egyensúlya nem sérül, nem változik.

A lakótelepen indokolt az új parkolóhelyek létesítése – utalt a lakossági igényekre –, ezért a szakemberek feltárták azt is, hogy a patak érintett szakaszának lefedésén túl milyen módon lehetséges az amúgy is igen kevés parkolóhely számának növelése. A most futó érkerti projekt keretein belül ehhez nem lehet bevonni a környéken elhagyatott, nem önkormányzati ingatlanokat, viszont az önkormányzat tulajdonában lévő, Deák Ferenc utca 90. sz. alatti ingatlan helyén további parkolókat alakítanak ki – tájékoztatott Rendes Sándor.

KM, SZON

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!