Nyíregyháza hírei

2014.05.19. 11:08

Szja-bevallás: Már csak egy nap!

Nyíregyháza - Kedden éjfélkor lejár a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének határideje. Az utolsó napon, május 20-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Magyar Posta Zrt. is az ilyenkor szokásos forgalomnövekedésre számítva meghosszabbítja a kiemelt ügyfélszolgálatok, illetve postafiókok nyitvatartási idejét.

Nyíregyháza - Kedden éjfélkor lejár a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének határideje. Az utolsó napon, május 20-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Magyar Posta Zrt. is az ilyenkor szokásos forgalomnövekedésre számítva meghosszabbítja a kiemelt ügyfélszolgálatok, illetve postafiókok nyitvatartási idejét. A kitöltött és aláírt bevallás benyújtható a NAV ügyfélszolgálatain, feladható postán, vagy elküldhető az Ügyfélkapun keresztül.

2014. május 20-án, kedden a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adóigazgatósága központi ügyfélszolgálatán (4400, Nyíregyháza, Szabadság tér 7-8.) 8.00 órától 18.00 óráig biztosítunk lehetőséget a személyijövedelemadó-bevallás benyújtására, míg a megye ügyfélszolgálati kirendeltségein (Fehérgyarmaton, Kisvárdán, Mátészalkán és Nyírbátorban) május 20-án, kedden 8.00 órától 16.00 óráig várják a bevallásukat leadó ügyfeleket. A NAV Általános Tájékoztató Rendszerének (TCC) munkatársai az ingyenesen hívható 06-40/42-42-42-es kékszámon is egész nap, 8.30-tól 18 óráig fogadja a hívásokat - adta hírül Magyar Norbert Pál, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóreferense.

A Magyar Posta Zrt. a szja-bevallási határidő utolsó napján - az előző évekhez hasonlóan - számos postán szintén hosszított nyitva tartással várja az ügyfeleket. Valamennyi megyeszékhelyen legalább egy posta 20 óráig tart nyitva.

A Magyar Posta arra kéri ügyfeleit, időben érkezzenek a postára, vegyék figyelembe a várakozási időt. Mivel a Magyar Posta a küldemény felvételét a tényleges felvételi dátummal ismeri el, ha valaki a bevallási határidő utolsó napján közvetlenül éjfél előtt érkezik, de a küldemény felvételére csak éjfél után kerül sor, akkor a május 21-i postára adás dátumát rögzíti a rendszer.

Amennyiben valaki május 20-áig önhibáján kívül nem nyújtja be bevallását, akkor az akadály megszűnése utáni 15 napon belül kell bevallást tennie és igazolnia késedelmének okát. Aki ezt nem teszi meg, mulasztási bírságra számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!